USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні ‒ валютна паніка

5 Вересня 2012 15:14
Українські банки почали запроваджувати ліміти на продаж валюти в одні руки, оскільки очікують на подальше подорожчання долара аж до 9,15 гривні.

Про це пише ТСН.

Так, від середи, 5 вересня, у кількох відомих фінустановах діє внутрішнє розпорядження, яким обмежується сума продажу американської валюти в руки одній особі. «Відсьогодні ми продаємо не більше 300-от доларів в одні руки. Це наша власна ініціатива, проте я знаю, що подібні розпорядження діють і в інших банках. Подальші наші кроки залежатимуть від відповідних вказівок НБУ», ‒ сказав виданню «УНН» на умовах анонімності керівник профільного відділення одного з банків.

При цьому співрозмовник зауважив, що вже добу існує певна паніка серед клієнтів і, звісно, це може призвести до спекуляцій на «чорному» ринку обміну валют. Крім того, співрозмовник зазначив, що ситуацію з подорожчанням долара чимало експертів повʼязують із майбутніми виборами і не заперечує, що банки спеціально не продають американську валюту, очікуючи на подальше здешевлення гривні.
«9,15 за американський долар ‒ цілком реальна перспектива», ‒ сказав він. Варто зазначити, що на міжбанківському валютному ринку вже другий день поспіль відчувається дефіцит доларів.
Їх продає лише державний «Ощадбанк». На тіньовому ринку долар вже продають за ціною 8,25-8,30 гривні.

Нагадаємо, у вівторок, 4 вересня, котирування на міжбанківському валютному ринку по гривні знизилися до більш ніж дворічного мінімуму та ринок закрився на рівні 8,20 грн/дол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 5 Вересня 2012 15:53
«9,15 за американський долар ‒ цілком реальна перспектива» - такие сообщения и подогревают панику. Курс понизят через несколько дней. Но за это время, умные станут богаче, а глупые беднее.
ПУКА Показати IP 5 Вересня 2012 16:58
Знову АБЕВЕГЕДЕЙКА!
Александр Показати IP 5 Вересня 2012 17:34
Соглашусь с Котом. Я бы посоветовал сделать по-другому: вывести на сайт обменные курсы в волынских банках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus