USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні може поменшати міст-мільйонників

23 Вересня 2011 11:46
В Україні може не стати одного міста-мільйонника – за останніми статистичними даними, Дніпропетровськ від втрати цього статусу відділяють лише 300 чоловік.
Причому за один місяць мегаполіс позбувся понад 2,5 тисячі жителів. Про це інформує Сегодня.
Якщо станом на 1 липня в місті проживали 1 мільйон 2 тисячі 950 осіб, то вже першого серпня – 1 мільйон 294 людини.
Для порівняння, в період з січня по червень 2011 року чисельність населення міста скоротилася на 4,3 тисячі осіб.
Якщо ж врахувати, що дані статистики оновлюються з відстрочкою на один місяць, цілком можливо, що вже зараз у місті немає мільйона жителів.
На демографічний показник впливають рівень смертності і народжуваності, а також міграція. Смертність місті вже кілька років значно перевищує народжуваність. Ситуація ускладнюється ще й тим, що люди масово залишають мегаполіс.
«Це пов'язано з тим, що Дніпропетровськ розвивається як місто для багатих і дуже багатих людей. Звичайно, людям з доходом нижче середнього нічого іншого не залишається, як їхати туди, де життя їм буде по кишені», – висловив припущення політолог Андрій Золотарьов.
Втрата статусу мільйонника, на думку Андрія Золотарьова, вдарить не тільки по престижу.
«Це потягне вниз і економіку, адже при розподілі коштів держбюджету спочатку буде приділено увагу великих містах, а потім уже нам. Також це відіб'ється на інвестиційній привабливості», – упевнений політолог.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus