USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні можуть заборонити російський фільм про УПА

5 Січня 2010 16:18
В Україні розгорілися дискусії довкола нового російського художнього фільму «Ми з майбутнього-2».
Як повідомляє інформаційне агентство ВВС, фільм про події Другої світової війни можуть заборонити до показу. Частина експертів у міністерстві культури вважає, що стрічка ображає національні почуття українців, а також може зіпсувати відносини України з Росією. Вони також здивовані, що у фільмі знялися відомі українські актори. Не виключають навіть, що на авторів фільму можуть подати до суду на міжнародному рівні.
За словами експерта Юрія Ритенка, стрічка порушує кілька пунктів документу, яким керуються при видачі ліцензії фільмам. Ідеться про пропаганду фашизму та неофашизму, приниження нації або особистості за національною ознакою і розпалювання національної ворожнечі, – повідомляє ZAXID.NET.
Прем\'єра суперечливого фільму в Росії запланована на лютий. Чи покажуть його в Україні, залежить від подальшого голосування – фільм мусять подивитися всі експерти міністерства культури, а тоді більшістю голосів вирішити долю стрічки. Таких експертів є майже два десятки.
Довідково:
Перша частина стрічки «Ми з майбутнього» розповідала про чотирьох російських юнаків, які займалися «чорною археологією» і загадковим способом потрапили в розпал важких оборонних боїв 1942 року. Після повернення у наш час вони переглядають своє ставлення до тих подій. Фільм знятий у дусі патріотичного виховання і цінностей Великої Вітчизняної війни. Стрічка виявилася успішною і лише в Росії зібрала понад 8 мільйонів доларів у прокаті.
Як розповідають ті, хто вже бачив чорновий варіант фільму, «Ми з майбутнього-2», сюжет схожий, але в ньому герої із нашого часу потрапляють в 1944 рік і тепер за сценарієм двоє з них - українці, а всі вони потрапляють до рук Української повстанської армії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вого КРОК Показати IP 5 Січня 2010 19:21
Дістала примітивна,тупа агресія колишнього "старшого брата"!!Всі навколо-кака,одні вони білі,пухнасті "АСВАБАДІТЕЛІ"!!.ДИЧИНА З ІМПЕРСЬКИМИ АМБІЦІЯМИ-ось хто вони насправді!!Я розділяю позицію одного з росіян що переглянув цю кіномаячню!!!:_"..Видно, русским кинематографистам (или, скорее, их инвесторам) больше делать нечего, кроме как формировать образ внешнего врага - хахла-бАндеровца. Тут уж и не поймешь, какая идеология в современной России доминирует - и коммунисты превозносятся, и белогвардейцы ("Адмирал"), и царизм-королизм ("1612", "Слуга Государев"). На очереди, очевидно, фильмы о героических власовцах, бравых лимоновцах и Черной сотне.
Бандера Показати IP 6 Березня 2010 18:36
Москалі сподіваються такими фільмами змінити свідомість українців, а добються лише радикалізації та бойкоту усіх москальських історичних фільмів...
Dmitro Показати IP 18 Березня 2010 10:43
З такими фільмами Росія тільки ворогів собі наживе, яких і так у неї до купи! Вони хочуть нас зробити пацiєнтами психіатричної лікарні, а фахівці - уряд Росії, що за нами спостерігає й підсуває фільми - стимулятори, щоб побачити реакцію. Бачать, що ми слабкі зараз і користуються цим. Але ми не здамося! Ми вистоїмо! Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus