USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні знову хочуть підняти ціни

1 Червня 2013 12:37
Підняття мінімальної закупівельної ціни на молоко до 3 гривень можуть затвердити у Верховній Раді України. У такому випадку кілограм вершкового масла коштуватиме до 100 гривень.

Про це повідомляє Сегодня.

Народний депутат України Олег Царьов стверджує, що необхідно зробити щось для того, аби селяни не залишалися в збитку.

«Зараз на ринку діє монополія, і закупівельники самі встановлюють ціну, за яку готові забрати молоко. У результаті селяни навіть не можуть його окупити! Перемогти монополію допоможе підвищення мінімальних закупівельних цін», - заявив він.

Селяни раді такій ініціативі, бо тепер вони зможуть відстоювати свої права перед закупівельниками.

«У мене три корови. Я продаю молоко фермеру. Той, у свою чергу, здає його на завод. Іноді навіть по 1,8 гривні за літр беруть (нижче закупівельної ціни в 2,2 гривні, встановленої Кабміном). Але подітися нікуди: не продам - молоко зіпсується, і взагалі нічого не зароблю», - поскаржилася пенсіонерка Марія із села Прогрес.

Але підняття закупівельних цін відіб'ється на вартості продукції для покупців.

«Виробники підвищать ціни або ж згорнуть виробництво. Молоко в магазинах коштуватиме мінімум 13-14 гривень/літр», - вважає директор однієї зі столичних консалтингових компаній Василь Вінтоняк.

Крім того, на думку голови правління асоціації «Укрмолпром», за таких умов вершкове масло виросте в ціні на 30 гривень - до 100 гривень за кілограм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 1 Червня 2013 13:45
А Клімчук з Карп"юком кажуть,що влада не втручатиметься в цінову політику комерційних структур. Нехай і далі обдирають волинського селянина,а вони впроваджують бездарну програму "МУМУ". Таких "спеціалістів" в галузі АПК потрібно гнати в три шиї з області.Лоббісти волинських олігархів-аграріїв.
андрiй76 Показати IP 1 Червня 2013 16:05
Підняти можна.Селяни повинні отримувати гідну оплату за свою важку працю.Але в той же час потрібно "прибрати"низку посередників між сільгоспвиробниками і молокозаводами які не прикладаючи значних зусиль "знімають"нормальний куш.Це саме стосується і заготівельників мяса та іншої сільгосппродукції...
Роман Показати IP 1 Червня 2013 17:08
А в нас немає справжнього молока, сиру та масла, все з порошку. Треба з порошком боротись, тоді і ціни не треба піднімати. Ганьба владі, яка таке становище створила!А Царьов - ідіот, який в с/г не розуміється, захищає свій власний бізнес і власну кишеню.
алєнь Показати IP 1 Червня 2013 18:28
кон*ана влада

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus