USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В українців росте песимізм

30 Серпня 2010 15:53
Песимістичні настрої українців посилюються. Населення погіршило оцінку свого поточного матеріального становища, а також перспективи економіки країни на найближчі п'ять років.

Так, згідно з даними дослідження, проведеного компанією GFK Ukraine та Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД), індекс споживчих настроїв у липні 2010 року знизився на 8,57% - до 86,4 пунктів, - повідомляє 30 серпня УБР.

Основною причиною погіршення споживчих настроїв минулого місяця стало різке зниження індексу економічних очікувань із значення 102,6 у червні до 90,1 у липні. На думку керівника інформаційно-аналітичного центру Forex club в Україні Миколи Івченка, це пов'язано з негативними очікуваннями населення з приводу майбутнього врожаю, можливої другої хвилі кризи, а також намірів влади провести непопулярні реформи в країні.

Оцінка поточного матеріального стану також погіршилася на 1,3 пункта – до 80,9 пункту. У населення зменшилися бажання купувати товари тривалого користування (меблі, побутова техніка і т.д.), що, звісно, не додає оптимізму.

Підвищення негативних настроїв стосовно перспектив економіки країни відбилося на очікуваннях інфляції та безробіття. Дані показники в липні виросли на 6,7 до 182,4 та на 6,2 пунктів до 113,1 відповідно. «Зростання індексу очікування інфляції у населення в час коли офіційно зареєстрована дефляція - негативний сигнал. Даний індекс має випереджальний характер і говорить про можливе прискорення темпів інфляції в осінньо-зимовий період. Зростання індексу очікування безробіття свідчить про погіршення оцінок у сфері зайнятості на тлі уповільнення зростання економіки України», - відзначає експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 30 Серпня 2010 20:10
Виросте тут оптимізм, як при владі як не шиби то романюки. Комса одна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus