USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

В Устилузі працюють підпільні АЗС

18 Червня 2010 13:15
У прикордонному місті Устилузі, що у Володимир-Волинському районі, кмітливі місцеві мешканці підпільно торгують бензином.

Про це пише «Волинська газета».

Ще на під’їзді до Устилугу збудовано чимало АЗС. Утім, як на місто, поруч з яким розташований митний перехід «Устилуг-Зосін», там клієнтів небагато. В Устилузі практично на кожній вулиці є підпільні АЗС, де бензин продається за значно нижчими цінами.

Одна з місцевих мешканок, котра категорично відмовилася назватися, переконує, що такий «бізнес» у місті з’явився нещодавно.

«Років зо три тому стали це робити. А тепер нема спасу із таким бізнесом. Щодня гуркочуть під вікнами машини, цистерни привозять бензин кілька разів на тиждень. Заправляють вдень і вночі. А як розіллється часом, то тільки й бійся, аби не злетіти в повітря», - розповідає жінка.

Про такий заробіток добре знають відповідні інстанції, - пише газета. Міська влада не раз зверталася до правоохоронців та санстанції, але виявили лише одного «підприємця». Кажуть, що чоловік відбувся легким переляком – сплатив штраф. Решта – успішно працюють, навіть не криючись. Податків, звичайно, ніхто не платить.

На одній із таких «заправних станцій» бензин налитий у пластикові цистерни. Поруч на землі валяється «пістолет» для заправляння, а на стіні сарайчика причеплено бензиновий лічильник. Господар навіть облаштував накриття на місці заправки: забив чотири дерев’яні стовпи та натягнув плівку. Утім, самі цистерни стоять прямо під палючим сонцем.

Місцеві мешканці розповідають, що в Устилузі не менше десяти таких заправок. А тамтешні «підприємці» навіть із робіт звільняються, аби постійно бути вдома і забезпечувати безперебійну роботу АЗС.

Найчастіше в Устилузі на підпільних заправках купують бензин поляки. Адже в сусідній державі пальне коштує значно дорожче. Обслуговують на «кустарних» АЗС і своїх. Для них – також дешевше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олександр Показати IP 18 Червня 2010 14:43
А куди дивляться пожежники? В старі часи пожежник час від часу обходив всі гаражі, сараї, тощо. Такого безладу бути не могло. Якщо ніхто цього не хоче бачити, то...
Михайло Показати IP 19 Червня 2010 07:57
Дивне запитання. Він, я думаю, регулярно обходить підпорядковану йому територію, тільки зовсім з іншою цілллю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus