USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських перевізників легалізують - хочуть вони того, чи ні. ФОТО

21 Серпня 2013 13:45
У зв'язку з тим, що волинські перевізники зловживають своїми правами та не зовсім легально возять пасажирів маршрутами Ковель-Київ та Луцьк-Київ, їх обіцяють «потрусити».

Так, на нараду в управління інфрастурктури та туризму Волинської ОДА запросили підприємців, які під виглядом нерегулярних перевезень щодня пускають автобуси в напрямку Києва. Присутні говорили про штрафні санкції та про умови легалізації перевезень. Також вирішили провести конкурс на визначення перевізників у цьому напрямку.

Так, дійти згоди в питаннях пасажирських перевезень намагались сьогодні, на спеціальній нараді в управлінні інфраструктури та туризму облдержадміністрації. Його начальник, Леонід Кирильчук, запросив до діалогу перевізників, які вже декілька років під виглядом нерегулярних перевезень регулярно курсують у напрямках Ковель – Київ та Луцьк – Київ, при цьому не маючи відповідних дозвільних документів.

Зі слів чиновників, офіційні дозволи для здійснення регулярних перевезень за цими маршрутами мають лише два перевізника. Ще вісім возять пасажирів, скажімо так, напівлегально – здійснюючи їх під виглядом нерегулярних. Не дивлячись на те, що згідно з чинним законодавством, такі рейси не можуть здійснюватись частіше, як два рази на тиждень, однак автобуси курсують до Києва щодня. Порушників неодноразово штрафували на досить чималі суми, але суттєвого результату це не дало.
«Напевне, прибутки від перевезень повністю покривають штрафи, раз перевізники і далі продовжують робити те, що і робили. Але вже зовсім скоро каральні санкції стануть набагато жорсткішими – транспортні засоби порушників будуть забиратись на штрафстоянку», - зазначив Леонід Кирильчук.

Тому начальник управління інфраструктури та туризму ОДА закликав перевізників урегулювати ці питання з державними органами: «Вже зовсім скоро вам доведеться відповідним чином узаконити ці перевезення – хочете ви цього, чи ні. Все має відбуватись в рамках чинного законодавства. Так що поки можете висловлювати свої побажання та зауваження, адже буде проводитись конкурс на перевезення по цих маршрутах».

Під час наради начальнику управління Укртрансінспекції у Волинській області Володимиру Степанову доручили звернутись до Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорту щодо проведення конкурсів на визначення підприємців, які будуть здійснювати перевезення по маршрутах Луцьк – Київ та Ковель – Київ, а також забезпечити контроль за перевезеннями у вищезгаданих напрямках.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віктор Показати IP 21 Серпня 2013 13:52
найбільще хвилює мене самий низ(категорія-політика)
Знаю Показати IP 21 Серпня 2013 18:21
Таки політика. Коли перевізник башляв, виграв тендер на перевезення в одному із управлінь ОДА, то ніхто не помічав, що його перевезення є регулярними.
саша Показати IP 30 Січня 2014 19:48
будь ласка дайте видповидь на мое питання а чому перевизник Мельник О.Т,не здийснюе регулярни перевезення,як їй надано дозволи щодо здийснення перевезень за маршрутом Ковель - Київ,посадка пасажирив видбуваеться н проїзній частині,працівники ДАІ закривають на це все очі!!!!!!! Працівники Укртранінспецкій ніколи не проводятть планові перевіркі, щодо цього перевізника, ігнорують всіма скаргами які надходять на рахунок перевизника Мельник О.Т!!!!!! я чекаю відповідь!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus