USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські приватні виші «загнуться»?

15 Серпня 2011 12:31
Цьогорічна вступна кампанія виявилась невдалою для більшості приватних вищих навчальних закладів Волині – на перший курс денної форми вступило дуже мало випускників.

Про це під час оперативної наради у Волинській ОДА 15 серпня доповів начальник обласного управління освіти та науки Михайло Попович.

«В умовах 42-відсоткового зменшення кількості випускників були складнощі, але вони майже ніяк не позначились на державних вишах», – розповів Попович.

Як розповів головний освітянин області, лідером за кількістю прийнятих заяв став Волинський національний університет імені Лесі Українки – у приймальній комісії цього вузу нарахували 11 тисяч 150 заяв.

«Це дуже велика кількість. В межах держави, то ми на дев’ятому місці. Це свідчить про авторитет вишу», – зазначив Попович.

Луцький національний технічний університет назбирав 7 тисяч 740 заяв, а Луцький педагогічний коледж – 1 тисячу 358 заяв при 362 державних місцях. Луцький базовий медичний коледж має 1 тисячу 262 заяви і 190 державних місць.

«Всі державні заклади виконали державне замовлення і набрали студентів», – підсумував він.

«Значно гірша ситуація із приватними вузами. Практично жоден вищий навчальний заклад, маючи ліцензований обсяг, не набрав потрібну кількість студентів», – констатував освітянин.

Луцький інститут розвитку людини «Україна», маючи 405 ліцензованих місць, на денну форму навчання набрав тільки 180.

Волинський інститут економіки та менеджменту при 460 місцях отримав тільки 12 заяв.

Міжрегіональна академія управління персоналом імені В’ячеслава Липинського при 95 місцях мала лише 13 заяв.

У Луцькому гуманітарному університеті нарахували 29 заяв, хоча ліцензований обсяг – 210.

До приймальної комісії Луцького біотехнічного інституту потрапило 44 заяви, хоча тут раді бачити 185 студентів.

Позитивна динаміка спостерігалась лише у Володимир-Волинському медико-технічному коледжі – на 140 ліцензованих місць припало 370 заяв вступників.

«Таким чином ми бачимо, що частина приватних закладів, хочуть вони того чи ні, змушені будуть згортати свою діяльність», – підсумував Попович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
викладач Показати IP 15 Серпня 2011 13:18
Міжрегіональна академія управління персоналом імені В’ячеслава Липинського - це ганьба і профанація. А керівник установи - взагалі має сходити до психолога на консультацію.
ЗМІ Показати IP 15 Серпня 2011 13:34
Один волинський журналіст в одній з публікацій в українській пресі рекомендував Стеценку ще 4 роки тому передати приміщення колишнього дитячого садка під взуттєву майстерню чи фірму під продаж смачних пончиків, за що мав судовий позов і 11 судових засідань, вигравши суд. Очевидно, правда на його стороні і сьогодні він може предявити цьому приват-академіку символічний позов на суму 1 гривню за моральну кривду? Але справа не в тім. Волинь, Україна і світ нічого не втратять від закриття таких вузів. Освіта теж має свої ліміти розвитку. Підвищення рівня освіти дає відчутний ефект при переході від неграмотності до загальної середньої освіти. Цей етап ми вже пройшли ще про радянській владі. Але подальше просування освіти залежить від індивідуальної мотивації людей і якості освіти, яку вони отримують. Вища освіта ще наприкінці радянської доби перетворилась в один з субєктів символічного споживання, диплом став важливішим за знання. В наші дні це призвело до вибухового розширення ринку освітніх послуг при одночасному катастрофічному падінні якості отриманих знань, що спрацювало ПРОТИ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ!!! Що тут можна сказати? Ректори цих так званих вузів сьогодні можуть виправдовувати таке явище тим, що на студентську лаву в нинішньому році сіли ті, які народились в роки катастрофічного падіння народжуваності. Це буде брехнею. Соціологічна наука каже інше: набір в ці вузи почав падати 4-5 років назад. Люди побачили, що є що і навчились розпізнавати лайно, загорнуте в красиву кольорову обгортку. Пройде мода на освіту, сядуть у вязниці ті, хто прийняв процес "болонізації", підуть в небуття кремені, табачники і тютюнники, і Україна отримає кваліфікованих юристів, економістів, лікарів і вчителів. Але для цього треба час, бо знищити можна швидко, а на відродження найкращої в світі освіти, яка була до 1991 року, підуть десятки років.
колишня студентка до ЗМІ Показати IP 16 Серпня 2011 09:32
Читаю Ваші рядки і диву даюсь.Я переконана, що в жодному ВУЗі, окрім Біотехнічного інституту Ви не були. Не все гладко у приватний вишах (як і в усіх ВУЗах загалом), вони постійно доводять, що мають право на існування. У цих закладів є чому повчитись (для прикладу ВІЕМ)і є за що посварити.А в якій галузі все гладко? Я в цьому році була на науковій конференції, що проводив ВІЕМ у травні місяці, була приємно вражена, конференція пройшла на дуже високому рівні, а от наші високопосадовці не спромоглись відвідати цей захід, це закордоні делегації прибули. А нашим не треба. Прикро.Звичайно, на наш Луцьк не потрібно стільки приватних ВУЗів. Пригадуються мені 90 роки, коли позакривали дитячі садочки і я не мала куди подіти своїх двох дітей. МАбуть, це і чекає приватних інститутів, у нас в країні прийнято думати заднім числом.І ще, у приватних ВУЗах читають ті ж самі викладачі, що й в державних.То чому у приватних, на Вашу думку. гірші знання?Студент з ВІЕМу вірно написав:"якщо прийшов в ВУЗ за знаннями, то ти їх отримаєш"
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2011 14:00
Про яку освіту ви тут говорите.Ще технічний і Лесі Українки,хоч трішки викладачі намагаються щось втовти в голови цих бездарних студентів, дійсно що у всіх вузах вчаться ті, що мають бабло на групу 30 чол. 5 чоловік вчиться, а решту відбувають і платять гроші за кожен екзамен.А всі приватні- це абсурд, особливо Міжрегіональна і Україна- в них вчаться ті,що в школі на 2 вчилися. Їх на екзаменах не питають нічого, бо вони нічого не знають, а ставлять аби гроші платили.Які ж з них спеціалісти- це горе одне.Але корупція в технічному і Лесі Українки жахлива.Сам знаю, пройшов все те,здавав по 20 разів, але цим хабарникам не заплатив ні копійки.Проте скільки це вартувало здоровя.
Лучанка Показати IP 15 Серпня 2011 16:24
Дійсно згідна! ХТОСЬ...:) ВНУ хотів "Сорбонною" зробити) не смішіть! Мене взагалі здивував той факт, що ВНУ потрапив на 9 міс. серед ун-тетів в Україні, мабуть одні Київські, Львівські, Чернівецькі, Тернопільські та Одеські нічого не варті у порівнянні з ВНУ))), кого Ви смішите?!І в держ. ун-тетах є багато фа-тетів "новоспечених", до кінця не акредетованих, які потрю закривати!!! А вони тут хваляться..., чим?! Тим що не працевлаштовані студенти після їхніх ун-тетів?! А вони своїх дітей закордон віддають вчитися...-ФАКТ Є ФАКТОМ!
Лучанці до Лучанка Показати IP 15 Серпня 2011 17:43
ВНУ не сам себе вніс у рейтинг за кількістю поданих заяв. Це дані МОН. Тому свою жовч скеруйте куди інде
Лучанка до Лучанці Показати IP 16 Серпня 2011 12:58
Жовчі ніякої нема, більше пахне нею з Вашої сторони підлизивства! Правельно...бо куди поступати дітям з села в Київ чи в Луцьк?! Де батькі не мають за що провчити тих дітей, а хочуть вищу освіту дати! От тому і Полісся процвітає у Луцьку на держ. місцях сидять..., Ви мабуть саме так і були...!
Істинна лучаночка до Лучанка Показати IP 16 Серпня 2011 22:20
Дивлячись на вашу грамотність, з'являються сумніви, чи самі Ви не з того Полісся.. А щодо осіб з сіл, то їм не така вже і велика різниця у яких університетах вчитися, все рівно скрізь треба платити за навчання (якщо на державне не пройдеш), за гуртожиток, за ті ж самі харчі - тому кожна розумна особистість робить той вибір, який вона, насамперед, хоче зробити, а не читає коментарі таких, наприклад, як Ви, панночко!
Лучанка до Істинна лучаночка Показати IP 17 Серпня 2011 17:25
То що ж Ви читаєте і ще й відписуєте мені?:)
читач Показати IP 15 Серпня 2011 16:33
А хто ж готуватиме журналістів для "Аверса"? Ця компанія має плинність кадрів 200% в рік. Журавльових кадрів ледве вистачало від випуску до випуску. Може вони відкриють свій вуз. Простіше Стеценку, він дуже мобільний, відкриє факультет домашньої медицини, заведе студентів один раз на екскурсію в обласну лікарню, там їм покажуть старий томограф і будуть ці медики успішно тестувати легені і лікувати понос з проносом. Освіта в цих вузах нагадує анекдот. Єврей розкидає листівки, в яких нічого не написано: "навіщо писати, і так все ясно".
Хатуль Мадан Показати IP 15 Серпня 2011 16:36
Цього року в багатьох школах України не було випускних класів. Побачите, який наплив абітурієнтів буде наступного року. А приватні вузи повинні бути - хоча б як конкуренти державним, де процвітають корупція і хабарництво.
Колишній студент до Хатуль Мадан Показати IP 15 Серпня 2011 18:21
Цілком згоден. Першу освіту отримав в недержавному ВУЗі, то хоть щось навчили. Другу в Державному, то тільки те й робив що гроші носив,бо навіть якщо знаєш то там все одно треба платити викладачам,напевно це вже традиція
Юрко Показати IP 15 Серпня 2011 16:57
Цілком згоден, а, особливо, щодо біотехнічного інституту. Це дійсно не "вуз", а якась "шарага". Один знайомий вчився, а колишній працівник прокуратури там працював. Обоє в один голос казали - це добре місце для відмивання грошей за допомогою ще й керівників закладу.
Теж Лучанин - Лучанину Показати IP 15 Серпня 2011 17:41
Якщо ти такий сміливий отут анонімно писати про вимагання викладачами ВНУ грошей, то треба було так само сміливо і рішуче написати заяву в прокуратуру. Якби кожен не просто анонімно обурювався, а себе захищав, то ті хабарники давно б мали проблеми. А так огульно всіх звинувачувати не можна
Лучанин до Теж Лучанин - Лучанину Показати IP 15 Серпня 2011 23:36
Шановний Теж Лучанин! Щоб прокуратура діяла, треба було написати заяву, взяти в ній гроші та заплатити викладачу. Лучанин же ж писав що він не платив, тому це питання не до нього. А от Ваше обурення якраз таки повністю підтверджує цей факт, інакше би ви на це просто не звернули увагу. Як кажуть, "на ворі й шапка горить"!
San Показати IP 15 Серпня 2011 19:53
Так це ж тільки подані заяви! Про запас!..На всяк випадок! Давно вже розумні діти їдуть з цього славного міста і подалі від цих славних вузів! Цікаво, скільки абітурієнтів принесе сюди документи?
навчаюсь у ВІЕМІ! Показати IP 15 Серпня 2011 22:55
не згідний із твердженнями наших можновладців про доцільність існування приватних ВНЗ. Хочу сказати що якщо ти прийшов у вуз за знаннями, то ти їх отримаєш. А стосовно приватних та державних, то в приватних менше корупції, бідьше уваги приділяють студентам та знанням.
e до навчаюсь у ВІЕМІ! Показати IP 15 Серпня 2011 23:11
кому ти чешеш??? які студенти?, які знання??
Лучанин до e Показати IP 15 Серпня 2011 23:37
То теорія ...
Ст.4 курсу ВІЕМ Показати IP 15 Серпня 2011 23:43
VIVAT ВІЕМу! Рада, що вступила саме в цей ВУЗ (три роки тому батьки заставили)А сьогодні я за це їм дякую. Можливо хтось і платить за екзамени, але я за три роки не заплатила жодної копійки. Тут як у великій родині, треба - сварять, треба - допомагають. В цьому році було організовано дві екскурсії замками Львівщини для студентів за рахунок інституту.Хіба це погано? Щодо інтелекту у студентів, що навчаються у приватних "вишах", то хочу навести такий приклад: весною я вболівала за нашу команду в політичних дебатах..ми грали зі студентами МАУП та Технічного університету, бо ВНУ відмовилися брати участь у цій грі і студенти ВІЕМ перемогли не дивлячись на явні засуджування команди ВІЕМ зі сторони журі. Згідна з тим, що було написано вище:якщо прийшов у ВУЗ за знаннми, то їх отримаєш, не залежно від форми власності.
брєд Показати IP 16 Серпня 2011 08:44
та в чому ви та брали участь?? ні один захід де є студенти не беруть участі з Вієм))) закрити треба ваш вуз
ст.4 курсу ВІЕМ до брєд Показати IP 16 Серпня 2011 10:12
НЕ знаю , де Ви вчитесь (правопис явно бажає бути кращим) Якщо нас треба закрити, то що робити з тим навчальним закладом, де вчитеся Ви?(((((Так, є заходи, де ми відмовляємось брати участь, але це тільки тому, що вони проводяться на такому рівні, що соромно за їх організаторів.
Sid Vicious Показати IP 16 Серпня 2011 09:17
Варто просто усвідомити просту річ. Приватний вуз - це як приватна фірма - заробляє гроші на навчанні. Відповідно, головне не результати, а гроші - то й вчитись там будуть усі і уся, незалежно від результатів. Бо якщо когось вигнати за неуспішність, то грошей не буде. У мене товариш в Україні вчився - на 5 курсі 18 недоздач за попередні чотири курса "здавав" і здав без проблем. І навіть диплом без його написання і особистої присутності на захисті захистив... Каже, а шо я, дурень - плачу гроші, нехай роблять мені диплом. Вже два роки "дипломованим спеціалістом" числиться.
Студентка 2 курсу. ВІЕМ Показати IP 16 Серпня 2011 11:36
Люблю ВІЕМ, викладачів , всіх хто там працює і своїх однокурсників.Звичайно, у нас буває по-всякому. І з оцінками ми не завжди згідні, і думаємо, що викладачі не завжди праві, але щодо взяток, то я ще не платила, і мої одногрупники також. Та й турбуються про нас. Постійно контролюється навчальний процес, відвідування студентів і те, чи прийшов вчасно викладач на пару. На екскурсію ми їздили і не платили за неї - класно!!!)))Вище було написано, що у приватних навчальних закладах не відраховують студентів за неуспішність, не правда. Відраховують ще й як!!!!!!!!!!На рахунок участі у студентських міських заходах....ми маємо право вибирати, чи хочемо брати участь у цих заходах, наше керівництво нам нічого не нав'язує, ми маємо свою думку і до нас дослухаються. Дуже багато уваги ми приділяємо благодійності, ніколи не забуду як ми ходили в онкогематологічне відділення дитячої лікарні.А чого вартує для людей похилого віку те, що підписка на газету Волинь надходить у Луцький геріатричний пансіонат (14 примірників). і товариство "Червого Хреста" ми підтримуємо, і здавали кошти на будівництво пам'ятника О.Пчілці і ще багато, багато інших добрих справ ми робимо, Сдуденти займають призові місця на конференціях, але , чомусь, всі вперто на це не звертають уваги.Мабуть, це комусь вигідно, і зараз гадості різні писати.Для всіх заздрісників кажу:ХАЙ ЖИВЕ ВІЕМ!!!!
пенсіонерка Показати IP 16 Серпня 2011 12:43
Шановне товариство, а чим відрізняється приватний ВУЗ від державного? Скільки державних місць за яких не треба платити у державних вузах? В основному, державні вузи- це ті самі приватні, тільки мають вони пару стипендій, от і вся різниця.І то потім щоб "витягнути"на ту стипендію потрібно стільки заплатити, що краще йти відразу на платну форму навчання.
Лучанка до пенсіонерка Показати IP 16 Серпня 2011 13:07
Не згідна, всіх державників якраз то і витягують..., бо всі вони поступили не просто так, ми це розуміємо прекрасно, а платників "валять" прямим ходом,не чесно,протиправно, щоб самі ті "державники" і могли свої місця мати на 5 курсі навчання!!! А відрізняються рівнем акредитації, формою, рівнем викладачів, наявністю професорів, в приватних вузах ви ДОДАТКОВО ВИКЛАДАЮТЬ, а основне працюютьь у держ., є різниця, тут не попреш вже, проте хабарництво є СКРІЗЬ,ЩО ТАМ,ЩО ТАМ і відношення 0, не знаю...кажуть ЛНТУ "хабарники", там якщо вчитися хочеш-ТЕБЕ НІХТО НЕ ВАЛИТИМЕ, А ОСЬ ПИТ. НА РАХ. нашої "Сорбонни"=) місцевої)))... вже є зовсім ін., тут на с-ки "зажралися" викладачі, що старх, при чому занижуючи знання студентів і Я КАТЕГОРИЧНО НЕ ЗГІДНА З ВИСЛОВОМ:"2якщо прийшов в ун-тет за знаннями-то тиїх і отримаєш", мабуть більшість вступників,які вчилися на відмінно чи 4, 5 навпаки в ун-тетах типу ВНУ і отупіли від "рівня знань викладачів"!!!!!
ВІВАТ ВІЕМ!!! Показати IP 16 Серпня 2011 18:42
Найкращий навчальний заклад на Волині!!! Викладають економічні та управлінські дисципліни самі прогресивні викладачі. Запрошуємо викладачів з Києво-Могилянської академії, які провоять для студентів практичні тенінги. Читають лекції викладачі з-за корону. У нас працюють і викладачі з національних університетів також. Ми намагаємось з кожного напрямку, з кожної галузі знайти найкращих, тому наші студенти всі працевлаштовані, адже їм не потрібно адаптуватись до реалій бізнесу. Вже третій рік наші студенти проходять літню практику в Польщі і Сербії, працюють в відпочинкових комплексах адміністраторами, вивчають мови та ще й заробляють гроші. Цього року проходять практику 8 осіб, на наступний рік буде запрошено більше. Це все результат нашої міжнародної роботи. А скільки у нас проектів з Євросоюзу зроблено? І до всіх проектів ми долучаємо кращих студентів. У всіх наукових заходах і Волині, і України наші студенти займають призові місця. В конкурсі бізнес-проектів, який організовував один з наших волинських інвестиційних фондів проекти наших студентів отримали найвищі оцінки. В конкурсі "Новітній інтелект України", представником якого на Волині є ВІЕМ, наші студенти на Всеукраїнському рівні є призерами. І таких досягнень у студентів є багато. Саме основне, що вони є розумними, самодостатніми і з хорошими перспективами професійного росту. ВІВАТ ВІЕМ!!!
ЗМІ Показати IP 16 Серпня 2011 20:57
Тут багато коментарів і складно зрозуміти, що люди хочуть сказати. Або вони зовсім не читаючі і їм важко висловити свою думку, або щось інше. На основі якості освіти приватних луцьких вузів чи її повної відсутності можна зробити такий висновок: вуз - не благодійна установа. Хто так вважає, нехай відкриє притулок для бездомних. Вуз має давати освіту! З повідомленням про відсутність набору студентів в такі вузи виникає фундаментальне запитання: чи можемо ми мати хоч якусь достойну освіту, якщо будемо притримуватись принципів соціальної справедливості в вищій освіті? Мається на увазі те, що ректори цих так званих вузів спекулювали на тому, що в них дешева освіта. Дешеве мясо собаки їдять. Нам доведеться вибрати щось одне - або добру освіту, або соціальну справедливість в освіті. Позаяк ці дві речі взаємовиключають одна другу, то висновки нехай роблять читачі.
вчусь в ЛНТУ Показати IP 16 Серпня 2011 22:22
хабарництва вистачає скрізь, але як це прикро не було б, ми самі його створюємо. проте, я переконалась на власному досвіді: своїми силами поступила на державне в ЛНТУ, причом на спеціальність де було 4 державних місця, закінчила бакалавра з червоним дипломом, нічого нікому не плативши, при цьому всьому зі знаннями в голові і дуже образливо, коли говорять, що червоний диплом ще нічого не означає. а приватні вузи, на мою думку, це дійсно спосіб заробляння грошей, вони особливо ні про що не турбуються, окрім своїх кишень. але факт в тому, що людина, яка хоче навчиться будь де, навіть із книгою "зроби сам"))
колишній студент ЛНТУ до вчусь в ЛНТУ Показати IP 17 Серпня 2011 09:37
НЕ хочу чорнити ніякий ВУЗ. набридли ось ці коментарі, але не можу не написати для ст. ЛНТУ.Ваша фраза:""а приватні вузи, на мою думку, це дійсно спосіб заробляння грошей, вони особливо ні про що не турбуються, окрім своїх кишень" не має абсолютно ніякого підгрунтя, щоб так написати не треба мати великого розуму і червоного диплому. Я вчився у ЛНТУ і змушений був піти, бо вже не мав чим платити. Пішов у ВІЕМ, провчився уже два роки, ще не платив.І пари тут читаються, і вимагають з нас не меньше ніж в ЛНТУ, і професорсько-викладацький склад хороший, і диплом Державного зразка. Нормально все.НЕ можу зрозуміти, чого Ви язвите? Що ж ми за люди за такі, обов'язково треба когось оговорити. Хай дійсно люди вибирають куди їм йти вчитись.Але що говорити, якщо на державному рівні права рука не знає що робить ліва, то що тут, на місцях говорити. Дана зверху команда ФАС!!! От і гризуться всі між собою. ХТО В СВІТІ БУДЕ НАС ПОВАЖАТИ, ЯКЩО МИ САМІ СЕБЕ НЕ ПОВАЖАЄМО.
вчусь в ЛНТУ Показати IP 17 Серпня 2011 15:58
ну так, звичайно, власник ВІЕМу і всіх остальних приватних вузів за покликом душі вирішив організувати ВУЗ, щоб студентам, які нічого не хочуть робити було легше в цьому світі, а гроші, які ви платите, це так, просто (як за вазон треба заплатити, щоб добре ріс). а ще в ці вузи поступають люди в яких середній бал атестата в школі 3,0 (це щоб зі школи нарешті випустити горе-учня і передати в руки "класних" і "компетентних" викладачів у ВУЗах, зокрема приватних. є над чим задуматись.... і ще, чомусь ВІЕМ готує лише найрозповсюдженіші спеціальності, на які в державні ВУЗи з таким балом і знаннями важко втрапити.
Хатуль Мадан Показати IP 17 Серпня 2011 17:33
Особи, що заочно навчаються у ЛНТУ або ВНУ (доречі, згадайте, яким місцем той і другий отримали статус "національних") навряд чи матимуть кращі знання, ніж випускники ЛІРОЛу, ВІЕМ, Луцького гуманітарного і т. п. До того ж, плата за навчання - відчуйте різницю. А в результаті - такий самий шматок пластику, тобто диплом. Звичайно, державним вишам вигідно, щоб був конкурс по 100500 чоловік на місце - це ж яке поле для лівих заробітків. А так приватні перебивають їм гешефт. Закономірний праведний гнів)))
Небайдужий Показати IP 17 Серпня 2011 18:07
Навчався в ЛНТУ. Закінчив з червоним дипломом інженерну спеціальність 5-ть років назад. В школі креслення в мене не було. В технічному - мама-мія, скільки курсових і різних графічних робіт... І нічого, вишкрябався, бувало по п'ять разів перекреслював і здавав роботи аж поки їх не приймали. Нікому нічого не платив - все здавав сам. Якщо ходиш на пари і вчиш - такого шоб валили практично не було. Лише один викладач за весь період навчання (куратор моєї групи дотого ж) тупо валив всіх - з 25 чоловік в групі здавали самі 1-3 чоловіка в залежності від дисципліни. Але такий викладач слава Богу 1 із 100. На 5-му курсі я вже працював за моєю спеціальністю - це доречі багато про що вже говорить і мав вільне відвідування лекцій. Відповідно засвоїти самостійно всього вже не міг. От тоді я вже сам шукав різні варіанти, як закрити певний залік чи екзамен. Але це була тільки моя ініциатива. Той хто хоче отримати знання - то в технічному має всі шанси. Стаденти 4-го курсу різних спеціальностей щороку регулярно займають призові місця на всеукраїнських олімпіадах. Це є найкращим доказом рівня викладання... Але потрібно не забували тільки одне - із знаннями з ВУЗу (всерівно технічний чи інший) піде лише той, хто туди за ними прийшов...
Викладач Показати IP 19 Серпня 2011 19:50
Шановні друзі та опоненти! Все, що знаходиться в конкуренції – те розвивається. Це закон!!! Звичайно спокійніше працювати, коли на ринку освітніх послуг існує два навчальних заклади як було колись. Один технічний, один педагогічний. Немає вибору. А тут зявились сучасні конуренти – навчальні заклади, які готують фахівців для господарювання: бухгалтерів, менеджерів, фінансистів. І вони виявились бажанішими і цікавішими для випускників. Тому що настала можливість цікаво працевлаштуватись на підприємствах, які почали зявлятись і на яких працювали ті ж самі «високоякісно» підготовлені нашими інститутами вчителі і інженери без професійних знань. То чому ж ми зараз почали так бурхливо реагувати на те, що наші діти мають можливість отримати освіту, щоб влаштуватись в житті. А те, що приватні навчальні заклади мобільні, швидко реагують на запити випускників, то це закономірно у всьому світі вже давно. Приватні навчальні заклади дбають про якість підготовки своїх студентів, тому що це їх репутація, яку не можна отримати за один рік роботи, т ому що це студенти за долю яких є відповідальність. Але у нас завжди є у всьому перебір. Державні ВНЗ побачили, яка реакція випускників шкіл на нові навчальні заклади і вирішили приєднатись до цього процесу. Зайнялись «заробітчанством». Вони відкрили по всій Україні стільки своїх філій, що аж самі загубились в тому. І ми всі бачимо, яка там профанація освіти. Але хто їх зачепить, вони ж під прикриттям великих київських вузів. Ну то давайте візьмемось за нові приватні ВНЗ. Хто їх захистить? Будемо говорити, що приватні заклади випускають не якісно підготовлених фахівців. Почали говорити аж самі в це повірили та й змусили повірити мам і бабусь, які зараз роблять вибір за наших випускників шкіл. Шкода, що ці грозвісні філії, в яких викладають вчителі шкіл теж сприймаються як приватні ВНЗ. І виходить, що на ринку є два «національні» університети і всі решта приватні заклади. А у нас на Волині самостійних приватних навчальних закладів є лише їх два – ВІЕМ і Гуманітарний університет. Все решту різнопланові філії. Тому, шановні, давайте не будемо плутати думки наших волинян і не будемо руйнувати нашу освіту. Адже результатом буде те, що у нас відбувається вже. Наші випускники поїдуть вчитись у дружню нам сусідню країну – Польщу, де їм вже створююють умови для успішного навчання. А ми будемо лише займатись липовим звітуванням. У ВНУ подало заяви більше 10000 випускників, а у ЛНТУ більше 7000 випіскників. А де ж їх стільки взялось, коли в цьому році на Волині школи мали трохи більше 3000 випускників. Не смішно з такої статистики? Це наші пережитки. Ми вміємо подати інформацію! Соромно ж показати правду. Не треба робити прогноз хто «загнеться», треба подумати, що ми зараз робимо злочин перед державою. Ми руйнуємо її майбутнє, позбавляємо шансу нашу молодь отримати вітчизняну освіту і працювати на розвиток нашої країни. Ну що ж час покаже…….
Небайдужий до Викладач Показати IP 22 Серпня 2011 09:26
Звідки цифра про 3000 випускників в області ? Лише в Луцьку 26 шкіл по 2-3 класи по 25-30 учнів. Це вже більше 1700 учнів... А можливо і більше 2000 ... А Луцьк це лише 1/6 частина області...
Викладач Показати IP 22 Серпня 2011 16:45
Статистика річ вперта. Можливо територіально Луцьк і займає 1/6. Проте, за кількістю випускників ні! Чи ми хочемо переконати себе, що кількість випускників в школах рівна кількості поданих заяв в університети? А де ті, що поїхали в Польщу, в Київ, в Львів? Не втішаймо себе. Всі подані цифри так надуті, що 1 вересня лусьнуть. А тоді порахуємо....
Коля Лютик Показати IP 22 Серпня 2011 20:58
якщо ти ніде не береш участь, то це вже твої проблеми! (по перше не Вієм а ВІЕМ!)
Підтримую Колю Лютика!!! Показати IP 23 Серпня 2011 21:58
Правильно!!! Молодець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus