USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вага електронного сміття на планеті незабаром перевищить вагу Великої китайської стіни

15 Жовтня 2021 14:58
Вага старих електричних та електронних девайсів, які у світі цьогоріч відправлять на смітник, перевищить 57 мільйонів тонн.

Про це повідомляє BBC.

За словами міжнародної групи експертів, що займаються проблемою утилізації відпрацьованого електричного та електронного обладнання (WEEE), це більше, ніж вага Великої китайської стіни – найважчого штучного об’єкта на планеті.

До таких відходів належать мобільні телефони, холодильники, чайники, телевізори, електронні іграшки та спортивний інвентар.

При цьому, згідно зі звітом Світового економічного форуму 2019 року, вартість електронного сміття на глобальному рівні становить 62,5 млрд доларів – це перевищує ВВП більшості країн.

«У тонні мобільних телефонів золота у 100 разів більше, ніж у тонні золотої руди», – сказав директор Програми ООН у сфері стійкого розвитку Рюдігер Куер.

У світовому масштабі кількість електронних відходів щороку збільшується на два мільйони тонн. При цьому збирають і переробляють менше ніж 20%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus