USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вакцинація рятує від смерті: в яких громадах Волині найбільша смертність від COVID-19

22 Жовтня 2021 11:49
На Волині назвали громади, в яких найбільша смертність від коронавірусу. Така статистика зумовлена низьким відсотком вакцинованих серед сільського населення. Зокрема, від коронавірусу помирають молоді волиняни.

Про це йшлося під час розширеної наради щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції в та стану вакцинації і області.

Як розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко, щотижневий приріст захворюваності в області становить 30%, реєструються близько 500 випадків щодня. На початку вересня реєстрували лише близько 50 випадків за добу. Також зростає смертність.

«Штам «Дельта» є набагато небезпечнішим, розвивається швидше та може призвести до смерті. Протягом останніх днів також померли 18 та 16 осіб відповідно. Наголошую, що всі померлі були невакцинованими. Вакцинація рятує від смерті. Серед померлих – 80% людей старших за 60 років. Саме серед них найнижчий відсоток охоплення щепленнями – 10-15%. Ще нижчим є відсоток серед сільського населення», – зазначила Наталія Янко.

Вона повідомила, що найбільша смертність у Володимир-Волинській, Іваничівській, Рожищенській, Шацькій, Прилісненській громадах. У цих громадах дуже низьке охоплення щепленнями сільського населення.

«На жаль, є трагічні випадки, коли протягом вересня в одній родині в Іваничівській громаді померли чоловік з дружиною та мама жінки. Днями померли дві молоді особи у Володимир-Волинській та Зимнівській громадах – 29 та 35 років. Без матері залишилися діти двох та шести років, без батька – однорічна дитина. Вони були нещепленими», – наголосила Наталія Янко.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, якщо зростання хворих на Волині продовжиться, то, в першу чергу, рятуватимуть тих, хто має більше шансів одужати.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
здивований Показати IP 22 Жовтня 2021 13:01
Природній відбір...
Анонім до здивований Показати IP 22 Жовтня 2021 13:35
Дійсно, ДТП в Володимирі де в жінки залишились діти і в водія залишились діти,а моголо б не бути тих смертей,просто в деяких місцях облаштувати освітлення,лежачі поліцейські на вїздах в населений пункт і по середині,щоб швидкість скидали..то ж так переживають за здоров'я людей,а таких дрібниць не зроблять, навіть світлофор встановити це проблема.А в Луцьку три людини насмерть забили на переході,аж тоді освітлення зробили..
Анонім до Анонім Показати IP 22 Жовтня 2021 15:19
Ти шо д*вбо*об? Тут про вакцинацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus