USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вакцинація, тест або одужання: у Німеччині набули чинності нові COVID-правила

24 Листопада 2021 11:45
У Німеччині набули чинності нові COVID-правила. Відтепер у міському транспорті та офісах люди мають підтвердити, що вакциновані від коронавірусу, мають негативний тест чи одужали від COVID-19.

Про це повідомляє DW.

Так, з 24 листопада у ФРН усі, хто хоче скористатися громадським траспортом, повинні бути повністю вакциновані, мати негативний результат тесту на коронавірус або довідку про одужання від COVID-19. Якщо ж пасажир не зможе виконати одну з цих умов, йому доведеться залишити транспортний засіб на найближчій зупинці. Керівництво залізничного концерну Deutsche Bahn запровадило точкові перевірки пасажирів ще з 23 листопада.

Окрім того, з 24 листопада «правило 3G» – скорочення від Genesen, Geimpft, Getestet («перехворів», «щеплений», «протестований») запроваджується і в офісах.

Критики висловлюють сумніви у тому, що нововведення вдасться ефективно виконувати та контролювати.

Додаткові обмеження у федеральних землях

Крім того, кожна федеральна земля Німеччини має право запроваджувати додаткові обмеження, зважаючи на ситуацію з коронавірусом. Так, у Баварії з 24 листопада діють обмеження для зустрічей невакцинованих, яким дозволено зустрічатись не більше п'ятьох з двох домогосподарств. Не працюють бари та дискотеки, а також різдвяні ярмарки. Крім того, у низку громадських місць, як от кіно, театр чи готель, вхід дозволений тільки вакцинованим чи одужалим від коронавірусу.

У землі Бранденбург, де тільки вакциновані чи одужалі уже з 15 листопада могли відвідувати громадські місця, з 24 листопада це правило поширили також на всі заклади торгівлі та послуг, крім супермаркетів, аптек та банків.

У землі ПІвнічний Рейн-Вестфалія бари, клуби та карнавальні заходи можуть відвідувати тільки щеплені та одужалі, котрі мають пред'явити ще й актуальний негативний тест на коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus