USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вакцинація в Україні проходить вдесятеро повільніше, ніж в Європі, – експерти

27 Травня 2021 17:08
В Україні темпи вакцинації від COVID-19 вдесятеро повільніші, ніж в середньому в країнах Європи.

Про це керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко заявив під час онлайн-презентації результатів аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19, передає УНІАН.

За словами Ганиченка, вакцинація від SARS-CoV-2 у світі пришвидшилась і вже 787 млн осіб вакциновані принаймні однією дозою.

«Це плюс 62 млн осіб за останній тиждень, і вже 10% всього населення світу вакциновано принаймні однією дозою. Тобто кожна десята людина в світі вже вакцинована однією дозою. Це дуже непоганий показник, особливо, якщо порівнювати з Україною, в якій станом на зараз цей показник становить 2,6% (населення України вакциновано принаймні однією дозою – ред.), тобто в чотири рази менше, ніж в середньому в світі», – зазначив він.

Аналітик зауважив, що в Європі кожен третій житель вже вакцинувався від SARS-CoV-2 принаймні однією дозою.

«Ситуація в Україні за швидкістю вакцинації незмінна. На останньому тижні темпи ще трохи впали. Однак цей рівень залишається приблизно однаковим, після того, як медична система України показала спроможність вакцинувати 70 тис. осіб на добу, після цього цей рівень впав до квітневого плато – в 10-12 тис. щеплень на добу», – сказав Ганиченко.

Він зауважив, що темпи вакцинації в Україні зараз є в 10 разів повільнішими, ніж в середньому в Європі.

«Чому ми маємо такий низький рівень вакцинації? Основна причина – це нестача вакцин. Минулого тижня ми говорили про те, що тільки 15% всіх завезених вакцин в Україну залишились. Зараз ситуація набагато покращилася. За останній тиждень Україна отримала стільки ж вакцин, скільки отримала за весь час вакцинальної кампанії в Україні до цього», – додав він.

За словами Ганиченка, це має пришвидшити темпи вакцинації, починаючи з червня.

«Ми очікуємо, що темпи вакцинації можуть відчутно зрости вже найближчим часом. В Україні наявних вакцин стільки ж, скільки введено доз за весь час кампанії з вакцинації: 1 млн доз вакцин було введено і приблизно 1 млн ще залишається», – підсумував аналітик.

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в індійському Інституті сироватки крові, вакциною CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech та вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech, яка отримана в рамках глобальної ініціативи COVAX, та вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

Крім того, у межах COVAX 23 квітня в Україну прибуло понад 367 тис. 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї.

Станом на 26 травня в Україні повний курс вакцинації від коронавірусу (дві дози вакцини) пройшли 107524 людини. з початку вакцинації щеплено 992191 осіб, з них отримали 1 дозу – 992189 осіб, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 107524 особи (з них дві людини отримали одну дозу за кордоном). Всього проведено 1099713 щеплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus