USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вакциновані вчителі та учні в масках: у МОН розповіли про особливості навчального року

20 Серпня 2021 12:04
Вже за два тижні у школах розпочнеться новий навчальний рік. Попри пандемію, його планують почати у звичному режимі, без дистанційного навчання. І якщо вчителів просять вакцинувати, то від школярів цього не вимагають.

Яким буде новий навчальний рік – пишуть Факти.

Керівник головного управління шкільної та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко розповів, що навчання має початися у очному режимі, адже зараз всі області знаходяться у зеленій карантинній зоні.

За його словами, Міністерство освіти проводить роз’яснювальну кампанію з вакцинації від коронавірусу.

«Але йдеться тільки про вчителів та персонал навчальних закладів. Школярів вакцинувати не потрібно. Жодної директивної вказівки від МОЗ щодо вакцинації дітей не надходило», – наголосив Кононенко.

Він зазначив, що першокласники обов’язково повинні принести медичну довідку. Ця вимога визначена законодавством під час вступу до школи.

«Для дітей, які вже зараховані до школи, це (медогляд, – ред.) необов’язково. Неможливо, щоб напередодні навчального року всі сімейні лікарі одночасно обстежили і видали довідки такій величезній кількості дітей. Це можна робити протягом навчального року. Профілактичні огляди повинні проводитися раз на рік», – відповів Кононенко.

Експерт наголосив, що якщо карантин посилять, то відповідною постановою уряду визначено, як школи працюватимуть. Фактично є три варіанти:

– Перший – країна перебуває в зеленій зоні, тому працюємо в звичайному режимі. Діти ходять до школи і вчаться. Вчителі працюють очно.

– Другий – країна переходить в жовту або помаранчеву зони. Тоді треба, щоб не менше 80% працівників школи були вакциновані для роботи в очному режимі, інакше – дистанційне навчання.

– Третій – червона зона, тоді учням заборонено відвідувати навчальні заклади, крім дитсадків і початкової школи.

Хто стежитиме за ситуацією в школах? Кононенко запевнив, що за дотриманням цієї норми буде стежити директор, який відповідає за все, що відбувається в школі. Самого директора будуть контролювати органи місцевого самоврядування – сільські, селищні і міські ради.

Як буде проходити навчання у школі? За його словами, діти початкової школи навчаються без масок. Старші повинні надягати маски, але тільки на перервах. На уроках вони можуть перебувати теж без масок.

Про те, чи мають право батьки заходити в школу, – це вирішує навчальний заклад в кожному окремому випадку. Звичайно, в нинішній ситуації це небажано.

Вакцинація вчителів

Керівник управління шкільної та дошкільної освіти також нагадав, що у постанові уряду про вакцинацію сказано, що 80% персоналу шкіл повинно бути вакциновано. Йдеться не тільки про педагогів, а про всіх працівників.

У такому випадку школи починають працювати з 1 вересня. Якщо ж ця вимога не буде дотримана під час посиленого карантину, то школи переходять на дистанційний режим роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ппп Показати IP 20 Серпня 2021 13:16
А як щодо примушування під погрозами звільнення робити вакцинацію, фактично насилля та терор для вчителів та персоналу? Хтось це роз'яснить?
Бумеранг до Ппп Показати IP 20 Серпня 2021 17:48
А як щодо примушування свого часу батьків і погрозами не допускати нещеплених до навчання? Фактично терор для батьків був? Що неприємно опинитися в цій шкурі, не дуже хочеться під чиюсь вимогу переступити через свою думку та права???
Батьки Показати IP 20 Серпня 2021 14:24
За дистанційне навчання таким вчителям зарплату не в руки давати, а тільки показувати. По інтернету.
Луцьк Показати IP 21 Серпня 2021 07:36
Маячня з тими масками " Старші повинні надягати маски, але тільки на перервах. На уроках вони можуть перебувати теж без масок."На перервах діти виходять на коридор школи,а не сидять в закритому класі з закритими вікнами,то де більший ризик схватити вірус на перерві чи на уроці в закритому класі? Ці міністри самі собі щось напридумують,а логіки "0" І де в нас є закон в якому говориться про "примусову вакцинацію проти ковід"? Коли міністерство говорить,що " 80% персоналу шкіл повинно бути вакциновано. " Повинно- це Примусово!!!! Схаменіться....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus