USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вакцини Pfizer і Moderna ефективні на 90%, – ЗМІ

30 Березня 2021 12:42
Вакцини Pfizer і Moderna проти COVID-19 ефективні на 90%. Отримані результати є першими реальними даними з США, які збігаються з аналогічними дослідженнями з інших країн.

Про це заявили центри з контролю і профілактиці захворювань США, повідомляє ТСН з посиланням на NBC News.

Глава Центрів з контролю і захворювань США доктор Рошель Валенськи вважає це дослідження надзвичайно обнадійливим. Адже можна отримати обидві рекомендованих доз вакцини для того, щоб отримати найбільший рівень захисту від коронавірусу.

Раніше проведене в Ізраїлі дослідження показало, що вакцина Pfizer на 97 відсотків ефективна в профілактиці COVID-19.

Зауважимо, що в американському дослідженні взяли участь 3950 осіб з США, які отримали вакцину Pfizer або Moderna в розпал зимового сплеску захворюваності в країні, з середини грудня до середини березня. Це був медичний персонал і співробітники швидкої допомоги з шести штатів: Аризони, Флориди, Міннесоти, Обрегона, Техасу і Юти.

Через два тижні після того, як учасники отримали обидві дози, їх ризик зараження був знижений на 90%. Навіть перша доза зробила ефект, знизивши ризик зараження на 80 відсотків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Березня 2021 14:40
А нам з того що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus