USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Варта порядку» з поліцією перевірила наркопритони

13 Червня 2017 22:46
Під час спільного відпрацювання учасники громадського формування «Варта порядку» з поліцією побували у найбільш «гарячих» точках, де зазвичай «тусуються» наркомани, йдеться на сайті ГФ.

«Зустріти наркоманів можна і вдень і вночі, попри всі наші намагання, це ганебне явище не можна зупинити. Як не прикро, але любителів «курнути» або «ширутись» найбільше серед молоді», – розповідає дільничний інспектор Руслан Семчук.

Отож після короткого інструктажу беремось до справи. Найперше обстежуємо територію поблизу центрального парку. І чого тут тільки не зустрінеш: безліч використаних шприців, готові «бульбулятори», залишки викурених наркотичних речовин. Спіймати «на гарячому» нікого не вдалося. То ж як слід «прочесавши» парк їдемо далі.

Наступною нашою зупинкою був можливий «наркопритон» на вулиці Глушець. У будівлі зруйнованій пожежею, «лігво» облаштували представники ромської національності. «Господарів» вдома не застали.

«Доволі часто виїжджаємо сюди на виклики. Ці «жителі» після тяжкого трудодня люблять хильнути зайвого, а потім влаштовують між собою розбірки, доводиться втихомирювати», – розповідає нам старший вартовий Михайло Савчук.

Справді, серед безлічі молоху бачимо нашвидкоруч облаштоване ліжко, стіл, якийсь посуд, одяг. Стражі порядку розповідають, що жителі цього будинку активно займаються «заготівлею» металу та макулатури, не виключені крадіжки та грабежі, тому доводиться частенько навідуватись сюди.

Далі рухаємось на вулицю Дубнівську, де за словами полісменів завжди «гаряче». По дорозі зустрічаємо наших «клієнтів» з якимись сумками та мішками. Вони відразу запевняють, що не робили нічого протизаконного. Все ж дільничні інспектори записують дані цих підозрілих осіб.

В місцях, на які нам вказують стражі порядку, – нашвидкуруч зроблені засоби для куріння наркотичних речовин, шприци, пляшки, ампули.

Останнім відпрацьовуємо «квадрат» поблизу знаменитого «слоника». Під мостом теж можна побачити результати нещодавнього візиту любителів «духмяного зілля». Також поряд облаштовані спеціальні «лежанки».

Правоохоронці розповідають, що це тільки частина тих місць, де можуть бути потенційні наркомани. І поки ми ввечері разом з дітками гуляємо на перший погляд безпечним та спокійним містом, працівники поліції разом із членами громадського формування «Варта порядку» роблять все для того, аби наше місто дійсно було таким, а наші діти випадково не наткнулись на використаний шприц кинутий поблизу дитячого майданчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus