USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ваш син – у лікарні»: як кур’єр із Дніпра забрав гроші в луцьких пенсіонерів

29 Січня 2024 19:47
«Ваш син потрапив до лікарні – терміново віддайте нам свої гроші». Шахрайська телефонна схема досі напрочуд популярна. Часто жертвами зловмисників стають пенсіонери, які готові віддати шахраям усе зароблене, щоб урятувати близьку людину.

На лаві підсудних – 20-річний студент із Дніпра. Він приїхав до Луцька як кур’єр, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Хлопець запевнив, що втрапив у халепу випадково. За його словами, підробляв дистанційно – в мережі. Працедавці доручали йому невеликі завдання, за які юнак і отримував гроші. Згодом хлопцю запропонували поїхати до Луцька. Уже в обласному центрі Волині йому зателефонували й сказали поїхати за певною адресою, щоб забрати гроші. За тією адресою проживали двоє пенсіонерів.

Читати ще: Більшість зловмисників – не з Волині: що потрібно знати, аби не стати жертвою інтернет-шахрайства

Як зазначив хлопець, він зрозумів, що йдеться про шахрайство на місці, оскільки подружжя було знервоване й віддавало гроші за лікування сина, який нібито потрапив у медзаклад. Кур’єру передали 1700 доларів і 30 тисяч гривень. Гроші він забрав. Згодом мав переказати кошти замовникам через криптообмінник на інтернет-гаманець.

Винагорода кур’єра – п’ять відсотків від суми. За дорогу до Луцька й назад платили замовники.
Читати ще: «Вам посилка»: волинян попереджають про нову шахрайську схему

Підсудний розповів, що йому не вдалося переказати кошти. Тому замовники доручили хлопцю віддати гроші двом чоловікам. Він так і зробив. До слова, ці два чоловіки у справі проходять як свідки.

Невдовзі студента затримали правоохоронці. Тепер він – головний підозрюваний.

За вищезгаданою схемою юнак повинен був поїхати ще у два міста. Але, як зауважив, коли зрозумів, що трапилося, обірвав спілкування з роботодавцями. Хлопець заявив, що нічого не знав, а гроші в пенсіонерів узяв, тому що замовники погрожували його розправою.

Підозрюваний наголосив, що за такими схемами, щоб обікрасти довірливих громадян, працюють цілі колцентри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus