USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Ваш син у поліції»: лучанка віддала шахраям майже 1000 доларів

9 Листопада 2018 16:59
Схема шахрайства «Ваш син у поліції» - не нова, проте волиняни все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди старшого віку, інформують у прокуратурі Волині.

Так, днями 77-річна мешканка Луцька віддала 10 тис. грн. та 600 доларів США незнайомцю, бажаючи залагодити ситуацію з ДТП, винуватцем якої нібито став її син.

Жінці подзвонили "із поліції" та повідомили прикру новину. І тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші.

Не потелефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, жінка погодилася віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який охоче по неї під'їхав.

Прокуратура Волинської області знову звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків нібито від працівників поліції чи прокуратури, які розповідають що близький родич абонента вчинив ДТП чи інше кримінальне правопорушення й, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі, яка під'їде у конкретне місце.

У випадку отримання таких телефонних дзвінків в жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus