USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ваша обіцянка нічого не варта»: як Савченко обдурив волинян

24 Квітня 2019 10:03
Обіцянки голови Волинської ОДА так і залишилися обіцянками. Хоч 23 березня уже минув рік, як Олександр Савченко очолив цю структуру, та досі він не тільки не відзвітував за рік роботи, а й не може похвалитися найменшими здобутками. І хоч посадовець увесь рік не скупився на обіцянки та ось виконувати їх він, вочевидь, не збирається. А замість вирішення господарських питань цей рік голова ОДА присвятив виборам, які його патрон Петро Порошенко феєрично програв.

Так, волиняни не дочекалися встановлення обіцяного світлофора на трасі в селі Піддубці, де часто трапляються смертельні ДТП. Нагадаємо, 14 грудня 2018 року в селі Піддубці Луцького району автівка на пішохідному переході збила дитину. 9-річна дівчинка від отриманих травм померла.

Уже 17 грудня в Піддубцях відбулося засідання Ради регіонального розвитку. І, відкриваючи захід, голова ОДА Олександр Савченко розпочав промову з обіцянки посприяти зі встановленням світлофора на місці трагедії, адже на зазначеному відрізку дороги ДТП – не рідкість.

«На сьогодні дав команду зібрати нараду, щоб поставити тут світлофорний об’єкт. Це моя перша обіцянка», – стверджував Олександр Савченко.

Місцеві мешканці сіл Піддубці, Дерно, Гаразджа, Звірів, Струмівка, не дочекавшись світлофору, зібрали тисячі підписів з проханням до владців вплинути на проблему. Адже там щодня сотні дітей переходять дорогу, бо зовсім поруч - школа.
Згодом волинянам надійшла відповідь: у документі за підписом заступника голови ОДА Валентина Цьося йдеться, що в Гаразджі та Піддубцях планують встановити світлофори на вимогу, однак – коштом сільської ради. На думку чиновника, це найпростіший варіант, адже йдеться про терміновість будівництва світлофора, - повідомляли свого часу представники Громадянської позиції на Волині.
А голова Луцької районної адміністрації Тарас Яковлев відписав, що питання встановлення світлофору в Піддубцях – на стадії вирішення. Також голова РДА нібито домовився про співфінансування встановлення світлофора з сільським головою Піддубців.

Проте дорога Н-22 - це траса міжнародного значення. Відповідно, роботи з встановлення світлофорів мають виконатись за рахунок державного бюджету. Так само, як і облаштування тротуарів, зупинок, з’їздів тощо.

«Якщо це зроблять коштом сільського і районного бюджетів, то будь-яка перевірка виявить у цьому кримінал та нецільове використання коштів. Нині вже необхідно проплачувати розробку проектної документації, і голова сільради Піддубців має змогу це зробити, однак це не його повноваження. Це має робити Служба автомобільних доріг, облавтодор тощо», - зазначав у дописі активіст руху «Чесних більше», колишній нардеп від Волині Анатолій Горбатюк.

І ось перед Великоднем спливає термін обіцянки Олександра Савченка, нагадує він. Минув час та світлофору селяни так і не дочекалися, і діти досі ризикують життям, йдучи в школу. Вочевидь, у голови ОДА були нагальніші справи, аніж безпека життя волинян – вибори Президента понад усе.

«Нагадую голові Волинської ОДА Савченку О.І., що обіцяні вами світлофори до Пасхи на трасі Луцьк - Рівне не встановлені, як і не виконані ваші фальшиві відповіді-гарантії на колективне звернення жителів сіл Струмівка, Гаразджа, Піддубці, Звірів, Дерно в кількості 1000 підписів... Ваше слово-обіцянка на Раді регіонального розвитку в БК села Піддубці нічого не варте, як і ваші дії щодо захисту конституційних прав громадян на життя і безпеку... Після смерті 9-річної дівчинки на переході до школи в селі Піддубці, знову на трасі були смертельні ДТП... Але вам зараз не до людей і магістралі, у вас були вибори, а зараз думаєте мабуть про дорогу на Київ, а чемодани - це святе…», - пише Анатолій Горбатюк, натякаючи на те, що після поразки Петра Порошенка, місія Олександра Савченка на Волині завершилася.
Натомість Олександр Савченко у Фейсбуці заявив, що питання встановлення світлофору на пішохідному переході в центрі села Піддубці на автомобільній дорозі Н-22 на стадії вирішення.

Зокрема, нещодавно здійснено експертизу проектно-кошторисної документації, яку розробляла Піддубцівська сільська рада. Так як сума проекту дотендерна, то сільська рада може заключити договір з підрядною організацією без проведення торгів. Вартість проекту 1,3 млн грн. За попередньою згодою сільського голови Бориса Горбатюка, він буде профінансований за кошти Піддубцівської сільської ради та встановлений вже цього року. Натомість, обласна державна адміністрація передбачає певні компенсації для бюджету сільської ради.

Дійсно, дорога має статус «державної», тому Служба автомобільних доріг України в області такі роботи зможе передбачити, можливо, на 2020 рік.

Тому і було визначено найоптимальніший варіант.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
хохо Показати IP 24 Квітня 2019 10:44
так за що зарплату отримував з бюджету? хай поверне!!!!
Клава Показати IP 24 Квітня 2019 11:29
і він не один в череді ідіотських призначень..
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2019 11:39
Зараз багатьом прийдеться "пакувати валізи" ...
Відповідальність Показати IP 24 Квітня 2019 12:24
Якщо через безвідповідальність і халатність гинуть люди то чиновники теж мають нести відповідальність за свій злочин.
Yes! Показати IP 24 Квітня 2019 13:03
Усі посадовці за петра його ж і наслідують ,і найперше ,у роздачі порожніх обіцянок й приховуванні правди ,а також грі на публіку ,заради свого добробуту .Народ він витривалий ,він ще почекає , доки пани нагребуться
Три конверти Показати IP 24 Квітня 2019 17:02
А бригада забере своїх коханок? До столиці? Чи до ближнього села?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus