USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Василь Слапчук – лауреат премії імені Ернеста Хемінгуея

1 Січня 2017 18:22
За поданням президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України, заступника головного редактора газети «Деснянська правда» Сергія Дзюби троє видатних письменників стали лауреатами міжнародної нагороди – премії імені Ернеста Хемінгуея (Канада).

Про це інфомує "Буквоїд".

Це – Василь Слапчук (Україна, Волинь), верхньолужицький письменник Бенедикт Дирліх (Німеччина) та Роллан Сейсенбаєв (Казахстан). Їх відзначено у номінації «Країни і континенти» – «за творчість, що єднає народи».

Засновники цієї престижної відзнаки – канадське видавництво «Litsvet» і відомий журнал «Новий Світ» (головний редактор – письменниця, сценарист і кінокритик Олена Жукова, заступник головного редактора – письменник та публіцист Михайло Співак). Раніше твори лауреатів і рецензії на них були оприлюднені в журналі «Новий Світ» й отримали схвальні відгуки читачів та літературознавців. Отож щиро вітаємо лауреатів! У видавництві «Litsvet», у Канаді, незабаром побачать світ їхні нові книжки в серії «Лауреати премії імені Ернеста Хемінгуея».

До речі, Бенедикт Дирліх зі своєю дружиною Монікою, письменницею і журналісткою, восени приїздив в Україну, на Чернігівщину, чудово виступав на міжнародному фестивалі «Литаври». Повість Роллана Сейсенбаєва «День, коли обвалився світ» переклав українською мовою для журналу «Всесвіт» наш земляк Олег Гончаренко. А в «Деснянській правді» нещодавно вийшла резонансна рецензія «Історія чоловіка, одержимого жінкою» на новий роман Шевченківського лауреата Василя Слапчука «Поміж світів і сяяння світил». Також тут опубліковано відгуки і на його романи «Книга забуття» й «Та сама курява дороги».

Як відомо, наш земляк, відомий письменник Василь Слапчук, є автором понад тридцяти книжок та лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. У 2016 році Василя Слапчука за високі творчі досягнення та розвиток болгарсько-українських літературних зв'язків письменника нагородили Почесною грамотою та відзнакою «Золотий Пегас» Спілки болгарських письменників за підписом Голови Спілки Бояна Ангелова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus