USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ватикан офіційно визнав смертну кару неприйнятною

2 Серпня 2018 17:18
Римсько-католицька церква офіційно змінила своє вчення та визнала страту неприйнятною за будь-яких обставин.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Католицька церква століттями допускала смертну кару у крайньому разі, що почало змінюватись ще за Папи Іоанна Павла ІІ, який помер 2005 року. Тепер Ватикан змінив свій катехізис, щоб відобразити повне неприйняття смертної кари Папою Франциском.

Як пояснюється у заяві понтифіка, смертна кара є неприйнятною, оскільки утискає недоторканність і гідність людини.

Як каже агентство, католицька церква хоче покласти край смертній карі в усьому світі. Водночас, такі зміни можуть викликати бурхливу негативну реакцію католиків у США та інших країнах, де існує смертна кара, прихильниками якої зазвичай є віряни.

Зміна прийнято Конгрегацією доктрини віри – органом, відповідальним за оприлюднення католицької доктрини.

Раніше Папа Римський приголомшив світ своїми словами про геїв.Священик провів приватну розмову з чоловіком, який пережив сексуальне насильство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 2 Серпня 2018 21:09
От побачимо як Папа втюхає це фуфло трампу (сша). В Україні сволота відмінила смертну кару ще 25 років тому і кому від того краще (крім злодіїв і вбивць)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus