USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Важливо платити вчителям гідну зарплату, – Ірина Констанкевич

11 Листопада 2019 22:07
Підхід до нарахування зарплати педагогічним працівникам має бути комплексний, системний і в жодному разі не погіршити і так не «ідеальні» умови праці вчителів, особливо молодих, дошкілля, позашкілля, профосвіти, вищої школи. Про це у своєму дописі у Facebook написала народний депутат України Ірина Констанкевич.

Парламентар взяла участь у засіданні парламентського освітнього комітету. Нагадаємо, що у Верховній Раді минулого скликання Ірина Констанкевич працювала саме у цьому комітеті, а нині – перша заступниця голови комітету гуманітарної та інформаційної політики.

«Зокрема, на робочій групі щодо законопроєкту «Про повну загальну середню освіту» дійшли до статті 24 «Робочий час та оплата праці педагогічних працівників» і моїх правок щодо 18 навчальних годин впродовж тижня, доплат за усі додаткові види робіт. Була гостра дискусія.

Ми вкотре пояснювали Мінфіну, як важливо платити вчителю гідну зарплату; пояснювали, що стаття 61 Закону «Про освіту» досі не виконуються; пояснювали, що імітація змін в освіті призведе до незворотних процесів: відтоку молоді за кордон, зміни суспільних пріоритетів, деморалізації суспільства», – зазначила у дописі народний депутат.

«Моя позиція – нарахування зарплати педагогічним працівникам, як це пропонує новий уряд, потрібно робити незалежно від цього законопроєкту. Його потрібно робити, але підхід має бути комплексний, системний і в жодному разі не погіршити і так не «ідеальні» умови праці вчителів, особливо молодих вчителів, дошкіллля, позашкілля, профосвіти, вищої школи. Ми повинні чітко розуміти «Ми хочемо бути країною знань чи країною зневіри». Це цитата з палкої промови вчительки на мітингу в Хорватії. Це стосується й України – куди рухаємося?» – зауважила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2019 08:21
Не тільки вчителям
Олександр Показати IP 12 Листопада 2019 10:09
Можна подумати, що всіх інших слід ігнорувати... Всім важливо платити гідну зарплату.
аяяй Показати IP 12 Листопада 2019 11:28
а про медиків ,як зазвіичай, всі забули і забили
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2019 11:57
А медикам не важливо?! Їм куди важливіше ніж вчителям!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus