USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вбивство афроамериканця Брукса в Атланті: поліцейському загрожує смертна кара

18 Червня 2020 13:17
Звільненому поліцейському Гарретту Ролфу загрожує довічне ув’язнення без можливості умовно-дострокового звільнення або смертна кара за вбивство 27-річного афроамериканця Рейшара Брукса 12 червня у місті Атланта.

Всього йому висунули 11 звинувачень. Про це у середу, 17 червня, повідомив районний прокурор округу Фултон Пол Говард на пресконференції, передає DW з посиланням на dpa.

Прокурори дійшли висновку, що Брукс «не становив смертельної загрози або спричиненя серйозної травми офіцеру чи офіцерам», і що він «тікав у той момент, коли у нього стріляли», сказав Говард і додав, що дії ексофіцера поліції були «надмірними».

Другому офіцеру Девіну Броснану, який був присутній в момент трагедії, пред’явили три звинувачення, серед яких застосування фізичного насильства під час затримання 27-річного афроамериканця. Поліцейський Броснан стояв на плечі затриманого Рейшара Брукса, коли той вже лежав на землі.

12 червня Рейшар Брукс заснув за кермом автомобіля біля закусочної і перегородив дорогу до кафе. Він був у стані алкогольного сп’яніння. Поліція прибула туди за викликом. Поліцейські перевірили Брукса на наявність алкоголю в організмі, а вже потім намагалися затримати його.

Як показують записи камер відеоспостереження, Брукс опирався затриманню й відібрав у одного з правоохоронців електрошокер, а потім намагався втекти, кажуть місцеві слідчі. Поліцейські намагалися переслідувати Брукса, і під час втечі той навів на одного з правоохоронців електрошокер. У відповідь поліцейський почав стріляти у Брукса. Пораненого афроамериканця доставили в одну з місцевих лікарень, де той згодом помер.

Поліцейського, підозрюваного у вбивстві Брукса, звільнили, а іншого офіцера, причетного до інциденту, відправили в адміністративну відпустку.

Згодом результати медекспертизи показали, що Брукс помер внаслідок двох пострілів, здійснених поліцейськими у спину. Чоловік помер від втрати крові та травм органів, спричинених двома вогнепальними пораненнями. Це вказує, що його вбили, дійшли висновку судмедексперти. Смерть Брукса викликала в Атланті нові заворушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луцьк Показати IP 18 Червня 2020 14:17
Супер! Бухий за кермом, напад на поліцейського, заволодіння спецзасобами... І коли оцей "янгол" отримав від копа кулю - КОПУ загрожує довічне чи смертна кара... США стають країною гопоти?
Гуманізм до Луцьк Показати IP 18 Червня 2020 14:45
Залиште ментівські амбіції при собі. Версія поліцейського про відібраний електрошокер проти результату експертизи, що поліцейські вистрілили в спину! Зброя в руках баранів з кривими руками та порохом в голові. В гіршому випадку можна було обійтись простреленою ногою, а тут навмисне вбивство типу як в голлівудських фільмах про крутих копів.
Луцьк до Гуманізм Показати IP 18 Червня 2020 16:09
І немає чого порівнювати їхніх копів з Кагарликом, Врадіївкою і т.д. - ті затримували ЗЛОЧИНЦІВ, а не гвалтували і били законослухняних людей.
Анатолій до Луцьк Показати IP 18 Червня 2020 14:53
Це точно. Але за теперішньої ситуації в США можливо це й виправдано
до луцька до Луцьк Показати IP 18 Червня 2020 14:56
І не тільки США.в нас скоро те саме буде.
Луцьк до до луцька Показати IP 18 Червня 2020 16:07
Одна справа, коли поліцейський порушує права, б'є і т.д. ЗАКОНОСЛУХНЯНУ людину - тоді ВІН І Є ЗЛОЧИНЕЦЬ, інша - коли жорстко затримує бухого за кермом/бандита/наркоторговця. Давайте ще "блатну культуру афроамериканців" в школах викладати, ми ж ТОЛЕРАНТНІ такі... В США уже самі чорні, ті, що живуть НОРМАЛЬНО - нормальна робота, сім'я і т.д., раді були б, якби той Флойд тихо загнувся від передозу без допомоги копів... Бо ті "анархісти" налаштовують суспільство не проти себе виключно, а проти ВСІХ чорних.
Юля до Луцьк Показати IP 18 Червня 2020 20:25
А ти живеш НОРМАЛЬНО, що такий брєд пишеш? Аналіз американського суспільства з луцького дивана - пахне некомпетентністю і популізмом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus