USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вбивство афроамериканця в США. Поліція стверджує, що офіцер вистрелив «випадково»

13 Квітня 2021 14:42
Поліція Міннеаполіса, штат Міннесота, заявляє, що офіцер, який вистрелив у афроамериканця Даунта Райта, зробив це «випадково».

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на ВВС.

За версією, озвученою шефом поліцейського відділку Бруклін Центр у Міннеаполісі Тімом Ганоном, офіцер поліції Кім Портер, який вистелив у Даунта Райта під час затримання через порушення правил дорожнього руху, зробив це помилково. Поліцейський начебто збирався оглушити затриманого за допомогою тазера, але у гарячці сутички переплутав кобури і дістав пістолет.

Поруч з тим, відеозапис інциденту із затриманням Даунта Райта свідчить, що Кім Портер не озвучив свої наміри застосувати тазер, що передбачено протоколом затримання. Натомість на записі зафіксовано, як після отримання поранення Даунт Райт покидає місце інциденту на власному автомобілі, а Кім Портер промовляє: «Здається, я вистрелив у нього».
Нагадаємо, 12 квітня у поліції Міннеаполіса повідомили, що двоє офіцерів зупинили водія за порушення правил дорожнього руху та підтвердили, що у нього є неоплачений ордер на арешт.

Коли поліція спробувала його заарештувати, він знову сів у машину. За версією поліції, офіцер вистрелив зі своєї зброї, поранивши водія. Водій проїхав кілька кварталів, після чого наїхав на інший автомобіль і помер на місці. Загиблим виявився 20-річний житель Міннесоти Даунт Райт.

Ввечері сотні протестувальників пройшли маршем до поліцейської дільниці Бруклінського центру. Поліцейські застосували сльозогінний газ, світлосигнальні лампи та інші боєприпаси до натовпу.

Наразі в Мінісоті триває судовий процес у справі про смерть Джорджа Флойда під час його затримання поліцейськими у травні 2020 року, яка стала причиною численних акцій протесту проти расизму по всій території США. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Після розтину, проведеного судмедекспертами округу Хеннепін, з'ясувалося, що Флойд був заражений коронавірусом. Лікарі також виявили в організмі загиблого наркотичні речовини. Імовірно, це були каннабіноїди, амфетамін і фентаніл.

Експоліцейський Дерек Шовін вийшов на свободу під заставу в $1 мільйон у жовтні минулого року із зобов’язанням з’явитися в суд у березні 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus