USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Вчені розгадали загадку Бермудського трикутника

9 Квітня 2024 00:29
Дослідники з University of Southampton у Великобританії розкрили таємницю Бермудського трикутника – області в Атлантичному океані, де регулярно зникали судна та літаки.

На їхню думку, причиною цих зникнень можуть бути величезні хвилі-вбивці, передає ВВС.

Ці високі та різкі хвилі, що утворюються в результаті зіткнення декількох штормів, створюють ситуації, небезпечні для будь-якого судна. За даними Національного управління океанічних та атмосферних досліджень, цей регіон особливо схильний до появи таких хвиль, що може пояснити історії зникнень.

Проте дослідники наголошують, що загальні ризики в Бермудському трикутнику не перевищують звичайні ризики океанських подорожей.

Читати ще: Вчені розшифрували письмові записи про біблійного царя Давида

Це дослідження допомагає краще зрозуміти природні явища, які відбуваються в цій місцевості, і сприяє зменшенню можливих небезпек для мореплавців та авіаторів. Хоча існує безліч теорій і припущень стосовно Бермудського трикутника, нові наукові дані надають важливу інформацію для розуміння цієї загадкової зони.

Бермудський трикутник – назва, що зазвичай вживається до території в Атлантичному океані, котра утворює трикутник із вершинами у Бермудських островах, Пуерто-Рико і південній Флориді (США) площею 4 тис. км².

Поширена легенда, що в цих межах за незвичайних обставин зникло багато суден і літаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus