USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчені перемагають старість: омолоджено імунну систему

31 Січня 2011 08:28
Ізраїльським вченим в ході експерименту вдалося омолодити імунну систему мишей.

Тепер вчені, які працюють під керівництвом професора Дорона Меламеда, заявляють, що процес старіння піддається контролю. У найближчому майбутньому людство навчиться боротися з хворобами старих людей, - пише ТСН.

Група вчених з хайфського "Техніона" (Ізраїльський технологічний інститут) довела, що видалення з організму старих B-лімфоцит, що грають важливу роль у забезпеченні гуморального специфічного імунітету, приводить до того, що організм починає виробляти нові клітини.

Імунна система з віком слабшає, що проявляється в значному збільшенні захворюваності серед літніх людей і на їхній реакції на проведену вакцинацію, говорять вчені.

Важливу роль в імунітеті відіграють клітини-В, що відповідають за вироблення антитіл і В-клітини пам'яті. Проте з віком здатність організму виробляти нові клітини зменшується, при цьому накопичуються "старі" клітини з обмеженими можливостями реакції на інфекцію.

У ході експерименту на дорослих мишах учені "видалили" частину В-клітин, порушивши природний баланс в організмі. Щоб подолати створений дефіцит, кістковий мозок почав вироблення нових В-клітин зі швидкістю, властивою молодим організмам. У результаті цього процесу відбулося зміцнення імунітету, а також зросла швидкість реакції організму на інфекцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus