USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вчені придумали тканину для плаща-невидимки

11 Серпня 2008 16:15
Американські вчені заявляють, що приблизилися до розробки матеріалів, які можуть зробити людину невидимою. Про це 11 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Науковцям із каліфорнійського університету Берклі під керівництвом Сян Чжана вдалося змоделювати покривало для невеликих об’єктів, яке не відбиває світло, а змушує його оминати ці об’єкти, роблячи їх невидимими, - інформує портал RAMBLER.
Тканина покривала  - це так званий мета матеріал, тобто спеціально створена структура із властивостями, які не зустрічаються в живій природі. За словами авторів дослідження, її можна буде створити за допомогою нанотехнологій.
Щоб уявити, як працює нова матерія, вчені наводять приклад струмка, який оминає каміння.
Але, за словами дослідників, здатність перенаправляти світло працює лише за обмеженої довжини хвиль, тому нові матеріали не можуть зробити невидимими по-справжньому великі об’єкти, наприклад – будинки.
Результати дослідження були опубліковані в журналах Science і Nature. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus