USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

(Недо)призначена директорка волинської школи відмовилася від посади

11 Січня 2016 17:55
Конфлікт у волинській школі, де колектив і місцевий відділ освіти не могли домовитися про кандидатуру директора, довелося вирішувати, розшукавши альтернативну кандидатуру. Скандальна кандидатка, яку просувало управління освіти, після атестації і погодження, відмовилася від призначення.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як в школі села Суходоли Володимир-Волинського району більше 4 місяців не могли призначити директора.

Так, 1 вересня минулого року директор школи села Суходоли Марія Бунда звільнилася з посади за станом здоров’я. Нового керівника районний відділ освіти, вочевидь, призначати не поспішав, адже чотири місяці школа була без директора. Спочатку колектив попросили зачекати, мовляв, вибори – не до того. Виконувачем обов’язків фактично на безоплатній основі (без доплат за додані обов'язки) призначили завуча школи Таїсію Кісель.

Тим часом, тема однієї школи на Волині наробила галасу на весь район. Так, на одному із форумів Володимира-Волинського йшлося про те, що голова РДА Наталія Василець просуває на посаду директора Суходільської ЗОШ свою куму Аллу Рясик.

Водночас, колектив Суходільської школи запропонував на противагу свого кандидата – досвідченого педагога і господарника із великим досвідом роботи Анатолія Верка.

А 12 листопада, інший кандидат від школи, депутат місцевої райради Вікторія Середа подала заяву про розгляд власної кандидатури на посаду директора.

Однак районний відділ освіти відмовився розглядати кандидатури від педколективу, відправивши кандидатів у кадровий резерв. Натомість, керівництво району активно просувало кандидатуру Алли Рясик.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: КОРУПЦІЙНІ ЛАБІРИНТИ ВОЛИНСЬКОЇ ОСВІТИ: ЯК ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ ШКОЛІ (НЕ)ПРИЗНАЧАЮТЬ ДИРЕКТОРА

Конфлікт навколо призначення директора вийшов за межі закладу і компетенції районного управління освіти. Педагоги навіть прийшли на виїзний прийом до голови облдержадміністрації.

Зрештою, після відповідей на інформаційні запити, стало відомо, що на посаду директора Суходольської школи з’явилася четверта кандидатура – Віктор Рупша. На сторінці відділу освіти Володимир-Волинської РДА інформаційної системи управління освіти йдеться, що Віктор Рупша був уповноваженою особою відділу і куратором району по загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.

Натомість Алла Рясик, яку, як стверджували педагоги, просувало управління освіти, після атестації і погодження, відмовилася від призначення і продовжує працювати за попереднім місцем роботи.
Щодо того, чому в школі довго не призначали директора, то у відділі освіти Володимир-Волинської РДА відповіли, що процес затягнувся «у зв’язку з вивченням громадської думки». Так принаймні місцеві чиновники назвали конфлікт у педколективі навчального закладу.

Своєю чергою, те, що три кандидатури атестувалися неодночасно, хоч і майже одночасно подали заяви на заміщення вакантної посади, відділ освіти, переконує, що це відбувалося «відповідно до наказів відділу». Натомість, чітких часових рамок, стверджують чиновники, в межах яких має бути призначений директор, немає. Однак, чому одну кандидатуру одразу ж рекомендували, не атестовуючи інших претендентів – так і не пояснили.
Нині в школі новий директор - Віктор Рупша, який прийшов на цю посаду з іншого навчального закладу. Колектив же, своєю чергою, задоволений, що їм таки вдалося відстояти власну позицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Володимир Показати IP 11 Січня 2016 18:22
Ха! Взули по повній Наташку з РДА, Алку Мельник і Гунчика!!!Наташка, пакуй валізи, бо ще один кадровий скандал ти не переживеш)))
кадра Показати IP 11 Січня 2016 19:56
Будуємо майбутнє заходимо на сайт Батов геннадій федорович Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова, атестують після засудження на викладача вищої категорії , зека за 7 кримінальними провадженнями досудове розслідування триває з 31.01.2013р до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! НЕ РЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ - БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО !!! " Плаха" - л. плахотна дешева тряпка для *витирання* слідів злочинів . Дядько Побігунчик В.П. *кришує* разом з славіком кравчуком , колею романюком .
плаха і кріміналітет Показати IP 11 Січня 2016 20:57
Як розпочнеш - так і закінчиш. Перед початком нового навчального року ЛВПУ охопило масове звільнення з займаних посад майстрів виробничого навчання. Позвільнялись молоді люди, серед яких були і перспективні. В авральному порядку "обезголовлені" групи закріпили за майстрами, які ще залишились в училищі (здебільшого пенсіонери: кожен з них тепер "веде" по 2-3 групи). В чому причина масового звільнення? - Звичайно, в кожного є своя. Але є й спільна: - "чуйне" ставлення керівників до молодих спеціалістів. Для чого молодому майстру давати додатковий заробіток годинами спецпредметів? Нехай працює за 1,5 - 2 тисячі. Вистачить. Зато засудженому злочинцю - пенсіонеру дали 1,5 ставки. Авторитет! - Якась зекоманія охопила училище і управлівння! А страдають від цього учні. Навчальний процес в 2015-2016 р.з показниками найвищого травматизму : каліцтв духовних і реальних . Тепер уроки виробничого навчання будуть проводитись "заочно" чи, можливо в онлайн режимі з допомогою майстрів з інших училищ???...... Знову проявляє інтерес до співпраці з училищем технічний університет. Але, навряд, чи всі керівники училища зацікавлені в об*єднанні з ВНЗ. Новий (перевибори якого скоро відбудуться) ректор може швидко оцінити ділові якості і можливості кожного...зокрема і в тому числі *золоту середину* -... прошарок між двома каторжанами , який зовсім втратив глузд , бездарній женє зека (якій комісія перервала *фанеру* і виперли з конкурсу - профнепридатність) він на педраду підготував хвалебну оду , та ти ще к*злу... у віршовій формі вихвальну заготовку видай . === знову буде : " К*злик пропонувати...можна я вам віршик розкажу , можна я вом пісеньку заспіваю ! )))))))))))))) В тексті ВОМ - означає х.у.й вам двом ...
До Володимир Показати IP 12 Січня 2016 07:04
Не знаю, як там Наташка з РДА, а Алка з Андрійком цілком задоволені таким розкладом, бо Рупша - то їх "шістка", а людина, яка звикла прогинатися, прогнеться під кожного - чи Наташку, чи Сашку. Те, що він пішов з Зимненської школи, бо не витримав тиску Алки, неправда, тому що пішов він звідти через брудний скандал інтимного характеру, який таким чином зам'яли. Вітаю з новим начальником відділу освіти, молоді і спорту - Бігун О.А.! Відділ освіти розвалили, реформатори хр*нові, бухгалтерії фактично нема, а як тепер вчителям зарплату нараховуватимуть і як здійснюватимуть перерахунки за харчування учнів, компослуги тощо, велике начальство мало хвилює! Головне, по-більше скоротити, закрити - кошти наекономити.
Суходоли Показати IP 12 Січня 2016 13:11
Весь скандал організувала сільська вчителька Середа Вікторія. Вона сама хотіла бути директором і думала, що депутатський мандат їй допоможе. Наш педколектив спочатку їй навіть повірив і до Гунчика ми всі разом ходили, але після призначення нового директора всі зрозуміли, що Середа задовільняє лише власні амбіції. Зараз всі вчителі підтримують молодого директора - лише Баба-Яга проти. От і черговий доказ хто воду каламутить.
не смішіть мої тапкІ до Суходоли Показати IP 12 Січня 2016 16:41
НЕ путай .... з газетою. Ніхто не організовував скандал. Люди молодці, показали, що не бидло, що мають свою думку і позицію. Не розписуйся умнік за колектив. Середу як поважали, так і поважають і кому кому, а їй директорське крісло на**ік треба було. Вона самодостатня і толкова жінка. Людина просто в житті звикла відстоювати правду (а не як ти називаєш воду каламутити) і цього разу так було - Середа попри те, що вона в партії і попри власні амбіції не мовчала і не боялася кіровніков з району. І середа була всіма руками за верка, тому не треба ля ля. А якщо ти, коментатор - це Василець чи Мельник - то ще одна ваша спроба нагадити в бік нормального колективу - обвінчалася фіаско. Сидіть і не псуйте повітря.
Правда до не смішіть мої тапкІ Показати IP 12 Січня 2016 23:36
Все так. І знову вонючки з РДА хочуть рознести свій сморід на весь район. Хватить писати погане про Віту!!! Сидіть там і сріть собі у штани, а не тут. Прийде і на вас ще лиха година. А Рупшу перевели дійсно із-за службового роману з вчителькою...і воно му-му!
Середа до не смішіть мої тапкІ Показати IP 17 Січня 2016 21:31
Середа за Верка-регіонала??? Сьогодні вона бігає за тим фермером, що на кубіку їздить. Тепер зрозуміло яка у неї своя думка і кому Середа продалася.
Голові РДА до Суходоли Показати IP 12 Січня 2016 18:15
Пані голова РДА не пишить під ніками Суходоли і не котіть бочку на Середу. Ви не варті її і мізинця. Вже під Гунчиком крісло хитається,автоматично захитається і під вами. Середа не амбітна, а справедлива і порядна, а вам до того ще далеко.
мама до Голові РДА Показати IP 13 Січня 2016 12:42
Перестаньте обливати брудом Віту. Ви самі обсрал*ся скрізь, а вона людина на своєму місті. Чого не скажеш Мельничку і ВасилецьВасилець. А вам василець порада- не майте діла з Алкою- її хабарницю і б..ь скрізт знають.
до вікторії до мама Показати IP 17 Січня 2016 12:45
Люди хочуть працювати на благо своєї школи і щоб усе врешті стихло, бо немає потреби далі щось добиватись. Усе стало на свої місця. Директор супер! Усім подобається як людина і спеціаліст. Час покаже. Працює і добивається, а ти далі колотиш сама з собою на форумах стараєшся показати, що ти краща за нього. То працюй і не кричи про свої добрі діла! Бо втратиш тих, хто тебе підтримує ще і заспокоює. Менше ненависті і підозр усіх і у всьому ти сама собі шкодиш і затягаєш у безвихідь. Будь простіша і до тебе люди потягнуться. А писати про досягнення і яка я класна можуть всі.
Анонім до до вікторії Показати IP 17 Січня 2016 18:46
Годі котити бочку не безневинних людей! Вікторія мудра і самодостатня людина. Нема їй що робити, як вести "колотнечу самій з собою". Все це директорство їй ніколи не було потрібне. Людина вступилася за весь колектив, показала всьому району, що вчителі не безмозглі телята, а мудрі люди, які знають свої права і вміють їх відстоювати. І що найголовніше - усе вдалося. Куму не призначили і на тому дякуємо!!! Але складається враження, що всі забули за що почалась суперечка. Чого ви до Середи вчепилися? Людина працює, нікого не чіпає. Ніхто не каже, що треба когось любити. Це особиста справа кожного. Але нащо товкти воду в ступі і обливати брудом людей? Виходить- "за твоє жито ще й тебе побито" ( висунула кандидатуру, то тобі й всі шишки на голову ). Схаменіться! В такій ситуації може бути кожен! Від зрад і наклепів ніхто не застрахований. За Середу народ заступиться, а от чи заступиться за Вас???
Правда до до вікторії Показати IP 17 Січня 2016 21:26
Погоджуюсь!!! Нічого Середа для нашої школи не зробила! Вміє лише себе вихваляти щоб всі їй дякували, що вона депутатка. Та і вчителька вона зрештою ніяка. На базарі сидіти у неї краще получається.
Освітянка до Суходоли Показати IP 12 Січня 2016 18:56
Середу вирішили добити?, підписавшись "Суходоли", "Наш колектив". Впевнена на всі 100 що це не з колективу, я вірю що в наш колектив, який підтримав теперішнього директора. І ніхто у НАС ВОДУ НЕ КАЛАМУТИТЬ!!!
Анонім до Суходоли Показати IP 12 Січня 2016 20:17
Це ще що за дурня?! Середа ніколи не хотіла бути директором! Навпаки! Люди самі її просили, щоб вона подала свою заяву. Увесь колектив це знає і про Віту поганого слова не скаже. А ви точно провокатор чи провокаторка ))) у Суходолах в школі все кажуть в очі, а не обливають один одного брудом у соцмережах ( як це звикли робити сучасні голови )!
До Середи до Анонім Показати IP 16 Січня 2016 20:53
Вікторія Петрівна! Під якими б ніками Ви тут себе не хвалили - НЕ ЛЮБЛЯТЬ Вас ні в колективі, ні батьки!!! В очі Вам не кажуть цього - бо не хочуть мати з Вами діла, бо ви псіхована та злопамятна.
Анонім до До Середи Показати IP 17 Січня 2016 18:54
А Вам кажуть? То може Ви священик, раз до Вас люди з такими сокровенними речами приходять?! Віту любити не треба- вона без Вашої "любові" обійдеться. Головне - повага. А людина, яку підтримали люди на виборах, яка власним трудом заробила звання методиста, яку діти обожнюють і слухають, до якої колеги йдуть по допомогу заслуговує на повагу!
Які там Суходоли до Суходоли Показати IP 13 Січня 2016 16:40
Вікторії як вірив колектив, так і вірить. Їй та посада була зовсім непотрібна. Просто спасала колектив від позорного директора. А ви вже всі перебісились за ті мандати Віта не користується ним для своїх забаганок, а щоб людям помагати. Вона своєю далеко не дурною головою розуміє, що колектив про неї хорошої думки і ніхто в мережаж не буде гнати таку дурню. А директора підтримують., бо хочуть працювати в нормальній школі і в здоровій атмосфері, яку Він поки що забезпечує. То заспокойтеся вже врешті все у нас добре і у Віти теж все буде добре попри ваші нісенітниці!
от так Показати IP 12 Січня 2016 18:39
Їх величність -ГРОШІ Сьогодні, 18:01 Попович знав не тільки, що батова протажує високий клерк з ОДА, а й знав, що з батова директора НЕ БУДЕ. Та й Супрун з МОН на затвердженні прямо сказав: "це не надовго" - як в воду дивився. Але ж призначили. На радощах дружина батова на все училище заявила: "Славик Кравчук у Генки друг.... Коля романюк зятя крестил Должность директора нам обошлась в 5000 у. е. ... Ті гроші ми ж повинні якось відмити". .... Єрунда все. Головне, - корупції не має!
Сторонній спостеріга Показати IP 13 Січня 2016 15:41
Уся ПРАВДА у тому , що копирсатися у чужій брудній білизні це бридко і не культурно, вам все одно кого призначили б директором, чи так чи інакше не догодили б .....А самі ви чого варті, чи може ви хотіли спробувати себе на цій посаді? якщо ні то спочатку зробіть для району хоча б трошки більше ніж Рупша а тоді вступайте у дискусію....Звісно,може він і мовчить, проте роботу свою знає, запитайте у його інформатиків, а от вам немає чим займатися, тому найважливіша справа всякий бруд переливати з пустого у порожнє. Закони Божі говорять не суди....бо ще не відомо якої думки про вас ваші колеги....А ось ваша СЕРЕДА так це точно муму....мичить чи треба чи не треба, та ще й руками та ногами тупає, бо не завільнили її амбітності.....
найкраще через повіш Показати IP 14 Січня 2016 10:20
КОРУПЦІОНЕРІВ 3 ПРОФТЕХОСВІТИ ВОЛИНІ !!! P.S. Шантажем можновладців, Батов Г.Ф. домігся працевлаштування викладачем в ЛВПУ. Управління О і Н переконує: засуджений злочинець – ЗЕК -дякуючи добрим дядям з прокуратури ,покарання не відбував (засуджений за КК України) і освіта сумісні. Яким правовим документом це може підтвердити управління освіти, в особі Загреви В. та Плахотної Л. ; Ткачука О . О най-най перщими ОДА Волині в особі губернатора - Гунчика В.П. та заст. Мишковець С.Є. Див. підробиці не зважаючи на на більшу половину "мудерованого" дізнаєшся багато цікавого НА САЙТІ БАТОВ Г, Ф,
ОСВІТЯНКА Показати IP 24 Січня 2016 22:32
Такого "керівництва" у державній владі і в освіті району ще, напевно, не було ніколи. Розвалили у районі вже все, щоможна і не можна! Утворили дві "громади", місцеві ЗНР і УНР,які вже починають "випендрюватися", відмовляючись платити внески на культуру, освіту, соц. установи району. А далі? Позакривають на місцях бібліотеки, школи, медпункти? Ще б відкривали так, як закривати збираються... А пані Василець - та взагалі збирається усі поч. школи у районі "стерти з лиця землі", бо їй там то дихати нічим, то туалети не там, де треба. НЕ ВИ ЇХ ВІДКРИВАЛИ, НЕ ВАМ І ЗАКРИВАТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus