USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Вчителів, які працюватимуть на ЗНО, будуть вакцинувати китайським препаратом

12 Квітня 2021 15:06
Китайською вакциною CoronaVac будуть щеплювати від коронавірусу маломобільні групи населення, освітян, які працюватимуть на ЗНО, олімпійців та паралімпійців, які поїдуть на Ігри-2021 та патрульних поліцейських.

Про це повідомляє 24 канал.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що вже 10 квітня має завершитися лабораторний контроль вакцини CoronaVac.

Коли будуть вакцинувати вчителів? За словами Ляшка, очікується, що щеплення китайським препаратом розпочнеться з наступного тижня. Вакцину відправлятимуть в регіони з 12 квітня, а робити щеплення почнуть з вівторка, 13 квітня.

ЗНО в Україні стартує з 21 травня тестуванням з хімії, а закінчитися 15 червня – останнє ЗНО з географії. Загалом на ЗНО-2021 зареєструвалося близько 320 тисяч школярів.

Кого передусім вакцинуватимуть вакциною CoronaVac

Маломобільні групи населення, людей з інвалідністю, і тих, хто за ними доглядають.

Працівників, які будуть проводити ЗНО в 2021 році.

Олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на Іграх у 2021 році.

Співробітників патрульної поліції.

«Вакцина CoronaVac йде на маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають. Це та вакцина, яка зараз проходить лабораторний контроль. Також будемо вакцинувати CoronaVac працівників, які будуть проводити зовнішнє незалежне оцінювання в 2021 році», – зазначив Ляшко.

Він пояснив, що вакцина CoronaVac поставляється в однодозних флаконах, що полегшує процес логістики. Також термін між двома щепленнями цієї вакциною менший, ніж у вакцини AstraZeneca – від 12 до 28 днів.

Що відомо про китайську вакцину CoronaVac

Наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak.

25 березня Україна отримала перші 215 тисяч доз цієї вакцини, зараз препарат проходить лабораторний контроль.

Препарат CoronaVac є інактивованою вакциною. Він діє, використовуючи вбиті вірусні частинки, щоб піддавати імунітет дії вірусу без ризику серйозної реакції на захворювання.

У МОЗ запевнили, що вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень. Її успішно використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Туреччині, Індонезії, Таїланді та інших країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus