USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вдвічі менше дітей і порції за 35 гривень: як організували харчування в школах Луцька

14 Вересня 2022 09:14
Вартість шкільного обіду в школах Луцька у новому навчальному році не підвищували. Порція коштує 35 гривень, як і торік.

Про це Суспільному розповів директор департаменту освіти міськради Віталій Бондар.

Харчування учнів пільгових категорій і вихованців дитсадків міському бюджету обійдеться у сім мільйонів гривень. Платні обіди готують для більш як 31 тисячі дітей, безплатні – для понад 2400 учнів пільгових категорій.

Як розповіла шеф-кухарка ліцею №26 з майже 30-річним стажем Людмила Соломонюк, на нову систему харчування перейшли з нового року, закупили пароконвектор для приготування страв. У меню – більше овочів, фруктів, кисломолочних продуктів, менше солі, цукру та випічки.
Каже: основних правил нового меню дотримуються, однак війна внесла корективи.

«З меню виключили випічку, поставили бутербродики, але оскільки війна, то деколи буває булочка – раз на тиждень. Раптом яка тривога, щоб дитина взяла булочку, яблучко чи бутерброда», – зазначила Людмила Соломонюк.

У меню на обід 13 вересня у їдальні готували макарони, чехохбілі з куркою та салат із буряка.
«Через здорожчання продуктів реальна вартість порції шкільного обіду становить орієнтовно 60 гривень, а не 35», – каже директорка Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Світлана Шмід.
В умовах війни ціну вирішили не підвищувати, підприємство працює без прибутку, додає вона. Зараз кухарі щодня харчують приблизно сім тисяч учнів Луцької громади замість 15-20 тисяч дітей, як було раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 14 Вересня 2022 11:15
Якщо діти задоволені харчуванням в 26-й школі, то я безмежно за них рада. Мабуть там директор і персонал на своєму місці. Шкода дітей в 1-й школі, бо там харчуванням задоволений тільки Киця, а діти кажуть, що його годують не тим, чим дітей. Взагалі дивно, як в такій школі тримають такого директора. Школа не розвивається, таке враження, що застрягла в 90-их.
Вчитель до Ірина Показати IP 14 Вересня 2022 23:45
Якщо так добре в 26 школі, то чому ви відвідуєте першу? Переводьте дитину в 26 в вам буде добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus