USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Велопробіг у вишиванках зібрав у центрі Луцька сотні містян. Фото

9 Вересня 2023 12:12
Понад чотири сотні лучани долучилися до традиційного велопробігу у вишиванках. Патріотичний захід, приурочений до Дня міста, відбувся на Театральному майдані.

Керманичі двоколісних здолали маршрут, за яким курсує тролейбус № 15, а це близько 11 кілометрів. Зазвичай цю дистанцію долають за годину, сьогодні впоралися за понад 40 хвилин. Організувала патріотичну акцію Луцька міська рада.

До участі долучилися сотні небайдужих лучан, активісти, представники міської влади. У колоні також їдуть військовослужбовці Збройних сил України. За словами організаторів, участь військових показує, що місто сильне і незламне.
Міський голова Луцька Ігор Поліщук відзначив, що День міста цьогоріч співпав із Днем фізичної культури і спорту, тому проведення спортивно-патріотичного заходу має певний символізм.

«Патріотичний велопробіг у вишиванках є традиційним для міста. Іноді ми проводимо його у День Незалежності, іноді на День міста. І сьогодні бачимо, що зібралося дуже багато містян. Хочу привітати всіх мешканців із Днем міста. Звісно, у цей важкий час гучні святкування недоречні. Але ми вдячні Збройним силам України, що можемо проводити патріотичний захід, вдячні, що можемо жити і працювати в нашій громаді. Також хочу подякувати лучанам за те, що ми згуртовані, єдині у прагненні здобути перемогу. Бажаю всім, щоб вона настала якомога швидше», – зазначив Ігор Поліщук.
Сотні учасників стартували з центру міста і рушили в сторону вулиці Винниченка. Крім велосипедистів, до пробігу долучилися байкери. Під час акції також збирали кошти на потреби військових. Після велопробігу у місті відбудеться ще чимало заходів.

Читати ще: Як у Луцьку відзначатимуть 938-му річницю: програма заходів

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ровериста Показати IP 9 Вересня 2023 13:40
Шото жідєнько сьогодні !
Слів нема ! Показати IP 9 Вересня 2023 21:01
Ну хіба вишиванка є для використання її як спортивної форми чи якогось спецодягу ! Одягайте її на державне свято, до церкви, до шлюбу, на шкільний дзвоник, чи на сільський празник, чи в гості, але не принижуйте і не опускайте її статус до рівня спортивної майки ! Краще би на голову захисні шоломи одягнули, але видно такі голови не вартують того - бо лоб твердіший за поребрик !
Підпільник Кіндрат до Слів нема ! Показати IP 9 Вересня 2023 21:55
Таки правда, дійсно вишиванка це не спортивна майка !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus