USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Великі підприємства Волині боргують зарплату працівникам

21 Серпня 2017 11:26
Серед боржників з виплати заплати – одні з найбільших підприємств області – ДП «Волиньвугілля» та ПАТ «Електротермометрія».

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 21 серпня.

Про заходи впливу на керівників підприємств, де заборгованість з виплати заробітної плати перевищує три місяці, зокрема ПАТ «Електротермометрія», державного підприємства «Волиньвугілля», дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» розповів заступник начальника управління Держпраці в області Ігор Кузьмінський.

З його слів, відповідно до змін у законодавстві, управління з травня цього року не здійснює перевірок з дотримання законодавства про працю. Натомість здійснюють інспекційні відвідування. Під час відвідувань інформують про можливість звернення до Держпраці у разі порушень трудового законодавства.

У ПАТ «Електротермометрія» спостерігають тенденцію до збільшення заборгованості – раніше щомісяця заборгованість з виплати заплати становила 900 тисяч гривень на місяць, а протягом останніх трьох місяців заборгованість збільшилася до понад 2 мільйонів. Раніше вирішували обговорити з керівником підприємства питання і з’ясувати остаточні причини виникнення та збільшення заборгованості. Керівнику надсилали листи та неодноразово запрошували на колегію, але він не йде на контакт. Представники управління Держпраці спілкувалися з комерційним директором підприємства, яка пояснила, що заборгованість виникає через відсутність коштів через складність реалізації продукції.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що підприємство йде до банкрутства, оскільки кредиторська заборгованість перевищує можливі надходження. Одне з найбільших підприємств області, де працюють сотні людей, вже протягом трьох років не може вийти за такого стану.

Щодо дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України», Ігор Кузьмінський повідомив, що 21-22 серпня заборгованість з виплати зарплати за половину місяця повністю погасять. З підприємством активно контактують та спостерігають на ньому позитивну тенденцію – порівняно з минулим роком заробітна плата збільшилася вдвічі і фонд заробітної плати нині становить 5 мільйонів гривень. На підприємстві залишається п’ятиденний робочий тиждень.

Щодо ДП «Волиньвугілля» заступник начальника управління Держпраці зауважив, що на підприємстві постійно існує заборгованість з виплати зарплати через несвоєчасність фінансування підприємства.

Своєю чергою, начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук поінформувала, що за станом на 18 серпня заборгованість зарплати по ДП «Волиньвугілля» та вугільних підприємствах становила 6 мільйонів гривень та збільшилася з початку року на 5,6 мільйона. З керівництвом підприємства проводили працівники ДФС та виконавчих органів місцевої влади. Наразі описане майно боржника на суму понад 63 мільйони гривень, у тому числі, вугілля майбутнього видобутку.

Керівників підприємств запрошуватимуть для звіту в облдержадміністрацію, а проблему ДП «Волиньвугілля» обговорюватимуть під час візиту на Волинь міністра енергетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 21 Серпня 2017 11:43
А Волиньгаз не боргує?!Гроші є,а людям зарплату не платять!!!
Дорожники Показати IP 21 Серпня 2017 15:48
А ДП "Волинський облавтодор" не боргує? 2 місяці без зарплати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus