USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Великобританія передала Україні крилаті ракети великої дальності, – CNN

11 Травня 2023 15:03
Великобританія передала Україні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow перед очікуваним контрнаступом.

Про це з посиланням на високопоставлених західних чиновників повідомляє CNN, передає УНІАН.

За даними видання, поставки цього типу озброєння дозволять змінити хід подій, оскільки дають можливість завдавати ударів углиб окупованих росіянами українських територій.

Як повідомляє CNN, наразі максимальна дальність дії зброї, наданої США для України, становить близько 49 миль, або 78 кілометрів.

Читати ще: Більше, ніж є в будь-якої армії у світі: Захід передав ЗСУ для контрнаступу 600 видів озброєння

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності з потайними можливостями, спільно розроблена Великобританією та Францією, яку зазвичай запускають з повітря. Дальність стрільби становить понад 250 кілометрів.

За даними MBDA Missile Systems, європейської ракетної компанії, Storm Shadow – це зброя глибокого удару, що здатна працювати вдень і вночі в будь-яку погоду, оснащена вдосконаленою навігаційною системою для забезпечення точності. «Після запуску вона опускається на висоту, що огинає місцевість, щоб уникнути виявлення», – йдеться на сайті MBDA.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus