USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Великий Барʼєрний риф втратив понад половину коралів через зміни клімату

15 Жовтня 2020 07:20
Великий Барʼєрний риф Австралії за останні 25 років втратив понад половину своїх коралів.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі Proceedings of the Royal Society, пише Бабель.

Стан коралів оцінювали з 1995 до 2017 року, найбільші втрати сталися в 2016 та 2017 роках.

За даними дослідників, особливо постраждали гіллясті і столоподібні корали, які мають важливе значення для риб та інших морських тварин, оскільки це їхнє основне середовище проживання. Зменшення кількості коралів може призвести до зниження популяцій.

На думку вчених, причиною зменшення кількості коралів є рекордно високі температури в 2016–2017 роках. До того ж, риф втрачає свою здатність до відновлення.

«Раніше ми думали, що Великий Барʼєрний риф захищений своїми величезними розмірами, але наші результати показують, що навіть найбільша і відносно добре захищена система рифів у світі все більше наражається на небезпеку і занепадає. Не можна втрачати час – ми повинні якомога швидше різко скоротити викиди парникових газів», – закликали науковці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus