USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Венедіктова може переїхати в іншу держдачу, ближче до Зеленського, – ЗМІ

5 Жовтня 2020 12:17
Для генпрокурора Ірини Венедіктової, яка днями пообіцяла виїхати з президентської резиденції на території комплексу відпочинку «Пуща-Водиця», готують іншу державну дачу – у Будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами.

Про це інформує Bihus.Info з посиланням на джерела, передає Українська правда.

«Йдеться про будинок № 79 та огороджену парканом земельну ділянку на кілька соток. За документами, які журналісти отримали від адміністрації «Конча-Заспи», цей будинок відноситься до ІІ класу комфорту, де вартість оренди квадратного метра на рік становить 2 350 гривень 46 копійок. За цими ж документами, площа будинку, який передають Венедіктовій, – 129,2 кв. м», – йдеться у розслідуванні.

Журналісти порахували, що оренда цього будинку родині генпрокурора коштуватиме 303 тисячі гривень на рік, або трохи більше 25 тисяч гривень на місяць.
Відзначається, що нині за таку ціну можна зняти двокімнатну квартиру у центрі столиці.

У випадку з орендою на території ДУСівської «Конча-Заспи» йдеться про цілий окремий будинок у закритому комплексі фактично посеред лісу, цілодобову безкоштовну державну охорону та власний пляж.

Журналісти зазначають, що остаточну вартість оренди будинку можна буде побачити тільки в договорі, якщо переїзд таки відбудеться.

Окрім основного будинку на території ділянки знаходиться ще одне приміщення – менший за розміром будиночок (це може бути баня або гараж, чи навіть будинок для гостей). Але в документах, що є в розпорядженні Bihus.Info, про це приміщення не згадується.

Журналісти нагадали, що на території «Конча-Заспи» в кількасот метрах від будинку № 79 знаходиться резиденція Володимира Зеленського. Попри обіцянку передати держдачі дітям, президент переїхав туди влітку, а ремонт його маєтку робили за бюджетні гроші.

Раніше журналісти-розслідувачі дізнались, що Венедіктова орендує державну резиденцію у комплексі відпочинку «Пуща-Водиця» за цінами, вдвічі дешевшими за офіційну розрахункову вартість оренди інших будинків на території цього ж комплексу.

При цьому генпрокурорка скористалася секретною постановою Кабінету міністрів, якою були внесені зміни до іншої урядової постанови. Ці зміни дозволили користуватися державними дачами не тільки президенту, прем’єр-міністру та голові Верховної Ради, як це було раніше, але й іншим громадянам «у визначеному суб’єктом управління порядку».

У ДУС заявили, що держдачу відкрили не для Венедіктової, а для «екскурсій і культурних заходів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В іншу державу Показати IP 5 Жовтня 2020 14:08
Показалось..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus