USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховний Суд України прийняв рішення на користь колишнього мера Горохова?

2 Травня 2009 12:00
Судова тяганина по справі колишнього Горохівського міського голови Віктора Семенченка, скоріше за все, не закінчилася, – повідомляють «Волинські Новини».
 
Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк у коментарі «Волинським Новинам» зазначив, що за неофіційною інформацією, отриманою від колег, Верховний Суд України 28 квітня скасував попередній вирок по справі Віктора Семенченка.
Проте деталі пан Філюк коментувати відмовився, оскільки очікує сам текст ухвали Верховного Суду. Пан Філюк припустив, що скасоване рішення апеляційного суду і справу направлено на новий апеляційний розгляд.
 
Справа Віктора Семенченка міститься в переліку справ, призначених до розгляду 28 квітня в касаційній інстанції Судовою палатою у кримінальних справах Верховного Суду України. Проте детальнішої інформації сайт Веховного Суду України не дає. У самій Судовій палаті у кримінальних справах по телефону зазначили, що інформація щодо цієї справи та інших, які розглядалися у той же день, буде наявною лише після вихідних.
 
Довідково:
 
За інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, 3 липня 2007 року горохівський міський голова Віктор Семенченко, будучи представником влади та службовою особою, яка займає відповідальне становище, і використовуючи своє службове становище, одержав хабар у великому розмірі – 9 тисяч доларів США ( на той час сума еквівалентна 45 тисячам 500 гривням) за сприяння у позитивному вирішенні питання про виділення земельної ділянки під будівництво швейної фабрики підприємцю Ігореві Д.
 
31 березня 2008 року, призначаючи покарання Горохівському міському голові Віктору Семенченку, якого затримали 3 липня 2007-го під час отримання хабара, Суд кваліфікував дії Семенченка Віктора Миколайовича за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України, дійшовши висновку, що громадянин вчинив умисні дії, що виразилися в одержанні хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище.
 
Нововолинський міський суд вирішив, що достатнім є мінімальний термін покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років із позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування на строк 2 роки, без конфіскації майна. 30 липня 2008 року Апеляційний суд Волинської області залишив цей вирок без змін.
 
15 березня у Горохові відбулися вибори нового міського голови замість Віктора Сменеченка. У цих виборах переміг став Віктор Годик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus