USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Ветеранів обдурюють, - громадський діяч

9 Квітня 2012 13:23
Ветеранам, які не використовують пільгові путівки до санаторій та курортів, повертають лише 200-300 гривень. Хоча мали б віддавати до 1,5 тисячі. Владці ж вказують на недосконалість законів.

Про це йшлося 9 квітня під час круглого столу «Державні гарантії соціального захисту ветеранів війни» в облдержадміністрації.

Начальник управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець розповіла, що торік путівки на санаторно-курортне лікування отримали понад 740 ветеранів та 300 інвалідів.
«Існує проблема великої черги. Вона поступово вирішується. Держава збільшила фінансування санаторно-курортного лікування. Але це робиться не так швидко, як би усім хотілося», - зауважила вона.

Заступник голови ОДА Олександр Курилюк розказав, що влада пропонуватиме ветеранам самостійно обирати санаторії. Мовляв, нині для цього проводять тендер, але «виникає багато запитань».
«Головне, щоб не їздили одні й ті ж самі. В районних і обласних організаціях ветеранів, щоб був свій список людей, які їхатимуть до санаторіїв. Щоб була черговість», - переконував чиновник.

Голова обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Федір Орлов заявив, що влада обдурює ветеранів, повертаючи гроші за невикористану путівку. «50% віддають. Путівка коштує біля 3 тисяч гривень. Нам ж дають 200-300 гривень замість півтори. Закон з 1993 року, а поміняти його ніхто не хоче», - висловився він.
Курилюк відповів, що в Україні багато подібних законів.

«То відмініть і не обманюйте людей», - запропонував Орлов. На його думку, місце влада повинна активніше працювати над врегулюванням подібних проблем.

Натомість Мишковець сказала ветерану, що кожен третій волинянин – пільговик.

А Курилюк висловив переконання, що потрібно зменшувати кількість пільговиків. «Але треба прагматичні і виважені рішення. Є люди, які можуть обійтися без них. Якщо ми їх впорядкуємо, то більше грошей піде на підтримку ветеранів і дітей війни», - зауважив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus