USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ветерани АТО Волині демонструють силу духу через спорт

4 Червня 2018 22:59
«Волинь Yes» – футбольна команда ветеранів АТО Волині. Її учасники – військовослужбовці, які попри отримані поранення та травми, провадять активний спосіб життя.

Ніхто з чоловіків раніше не грав у футбол професійно. Проте команда демонструє неабиякі досягнення. «Волинь Yes» здобула перемогу у всеукраїнському турнірі «Кубок Нескорених», що проходив у травні. Головною нагородою для переможців стало запрошення команди на фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА у Київ. Волиняни зізнаються: потрапити на турнір такого рівня вони навіть не мріяли. Адже ціна на квитки була захмарною, йдеться на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

– Нам подарували на всю команду 12 квитків. Радості не було меж, але наша поїздка була під загрозою зриву. Квитки на потяг та маршрутки до Києва розкупили. Лишатися на ночівлю в столиці – теж не варіант, адже ціни на житло в ці дні дуже виросли. Розв’язати проблему допоміг Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який забезпечив нас транспортом, – розповідає капітан «Волинь Yes» Павло Ковальський.
Емоції досі переповнюють волинян, яким пощастило відчути атмосферу великого футболу. Хлопці кажуть: неважливо хто виграв Лігу чемпіонів, головне, що гра була на високому рівні.

– Такий шанс трапляється раз на все життя. У нас лишилися неймовірні враження. Це варто побачити наживо. У нас були дуже гарні місця. Фактично весь другий тайм основні події відбувалися на нашому боці, – ділиться Артур Булат.
– Київ виправдав усі сподівання вболівальників – прийняв чемпіонат на найвищому рівні. Єдиний мінус – ціни на житло. Та любителям футболу це не завадило підтримати улюблену команду. Фанати «Ліверпуля» заполонили Київ. Це показує, наскільки вони віддані своїй команді, – додає ще один футболіст-військовослужбовець Олександр Шафранюк.
Відчути атмосферу великого футболу дістали нагоду й кілька дітей загиблих волинських Героїв, які поїхали в Київ разом з командою «Волинь Yes». За грою вони спостерігали з екранів у фан-зоні, яку було облаштовано в центрі столиці. Одна з них – шанувальниця спорту Марія Атаманчук. Дівчина задоволена поїздкою. Вона каже, що навіть не очікувала побачити таку кількість іноземних фанів.
Футболісти «Волинь Yes» продовжують тренування. Хлопці рішуче налаштовані й наступного року виграти «Кубок Нескорених». Адже команда вже зіграна. А головне – тут присутній бойовий дух. Хлопці кажуть, що хочуть зіграти матч із футбольним клубом «Волинь», але поки професійні футболісти не погоджуються.

– У нас дуже дружна команда. Ми спілкуємося, підтримуємо одне одного. Побратими – це найсвятіше. Ми живемо футболом. Ці турніри проводимо для психологічної підтримки людей, які пройшли через війну. На матчах ми зустрічаємося з побратимами, спілкуємося. Наша перемога показує іншим, що люди з обмеженими можливостями не здалися, не замкнулися в собі, а провадять активний спосіб життя та надихають інших, – зауважує Павло Ковальський.
Довідково: «Кубок Нескорених» – всеукраїнський турнір, учасниками якого є ветерани бойових дій, військові, які продовжують нести службу в Збройних Силах України, службовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, контузії, каліцтва внаслідок виконання службових обов’язків у зоні проведення бойових дій на сході України. У змаганнях взяли участь шість команд. За підсумками фінальних ігор першість у турнірі здобула команда ФК «Волинь Yes».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus