USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Ветеринар – покликання душі», – волинянин Анатолій Неродик, який 45 років віддав професії

13 Серпня 2023 06:45
Найвища подяка для ветеринарного лікаря – це людська вдячність. У цьому певен заслужений працівник ветеринарної медицини Анатолій Неродик, якій віддав цій професії уже 45 років.

Про це з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини, який цьогоріч відзначається 13 серпня, пише Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Анатолій Спиридонович Неродик народився в селі Градиськ Маневицької громади. Любов до тварин прищеплена йому з дитинства, адже в господарстві батьки завжди тримали коней, корів, свиней, кролів, і він змалечку допомагав їх доглядати. Коли настав час обирати професію, поклався на інтуїцію і між кількома напрямами обрав ветеринарію. За понад 45 років роботи жодного разу не пожалкував про свій вибір.

У 1982 році Анатолій Неродик закінчив Рожищенський зооветеринарний технікум. Після служби в армії вступив до Львівського інституту ветеринарної медицини. Завершивши навчання, прийшов працювати в господарство. Згодом одружився і переїхав до Маневичів, де влаштувався на роботу в районну ветлікарню. Починав трудову діяльність з простого фельдшера. У той час, пригадує, не було багато посад для лікарів, притім, що спеціалістів вистачало. Нині ж, міркує, навпаки – посади є, бракує фахівців.

Анатолій Спиридонович наголошує, що ветеринарія – це певною мірою покликання душі:

«Що більше робиш добра – то більше воно віддається тобі сторицею. Коли отримуєш задоволення від роботи і бачиш результат, то вже недарма прожитий день», – зазначає він, наголошуючи, що хороший ветеринар завжди старається допомогти і вилікувати.

Анатолій Неродик – заслужений працівник ветеринарної медицини України. Його трудовий шлях чималий: від простого фельдшера, лікаря, згодом начальника відділу, потому директора лабораторії і до керівника – спочатку Маневицького районного управління, а нині – начальника Камінь-Каширського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

На керівній посаді Анатолій Спиридонович трудиться 20 літ. За цей час змінювалась організація праці, установи були в різних формах, відбулась реорганізація служби. Однак, будучи начальником управління, як лікар ветеринарної медицини він ніколи не відмовлявся від лікувальної справи, бо, як наголошує, дуже подобається ця професія, яка стала справою життя. За простоту, людяність і професіоналізм його шанують і цінують.

«Стався до людей так, як би ти хотів, щоб до тебе ставилися», – одне з гасел Анатолія Спиридоновича в роботі.

Маючи за плечима чималий досвід, Анатолій Неродик може порівняти умови праці, скажімо, 20 років тому і тепер. З приємністю констатує, що нині умови роботи значно поліпшилися. Пригадує, як колись купували підводи, щоб ветеринари мали чим добиратися до населених пунктів, нині ж майже в кожній дільниці є автомобіль. Зроблені сучасні ремонти в установах. Сьогодні кожен спеціаліст має персональний комп’ютер, про що років десять тому годі було й мріяти.

Зміни торкнулися й фахівців ветеринарної медицини. Щоб бути хорошим спеціалістом, переконаний Анатолій Спиридонович, лікарі повинні постійно розвиватися. І ті, хто крокує в ногу з часом, сьогодні є висококваліфікованими спеціалістами.

«Якщо хочеш бути хорошим фахівцем, не лише лікарем, треба постійно підвищувати рівень кваліфікації – працювати над собою. В іншому разі – ти не професіонал», – переконаний він.

Читати ще: Врятувала собаку: як подвиг волинської лікарки мотивував маленьку дівчинку стати ветеринаром

А щоб бути хорошим спеціалістом і керівником, додає Анатолій Спиридонович, маєш заслужити довіру людей і працювати на авторитет:

«Коли люди хочуть, щоб саме ти їм допоміг, тоді розумієш, що чогось досягнув. Заслуги, подяки і грамоти – ніщо в порівнянні з людською подякою. Бо найвища подяка для лікаря – це людська подяка».

Анатолій Неродик зізнається, що в житті йому завжди щастило на хороших керівників і колег, з якими комфортно працювати і вирішувати поставлені завдання. З приємністю відгукується про конструктив і компроміс в роботі з нинішнім начальником Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Миколою Слєсарєвим. «Керівник – молодий, але на своєму місці», – каже він.

Читати ще: Ветеринарка з Волині їздить до «пацієнтів» за 18 км кіньми

Як заслужений працівник ветеринарної медицини Анатолій Спиридонович радіє, що сьогодні ветеринарія розвивається, і ця спеціальність в Україні, як за кордоном, стає все більш престижною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ветфельдшер Показати IP 13 Серпня 2023 07:28
"Медичний лікар лікує людину, а ветеринарний лікар - людство", - сказав лауреат Нобелівської премії Іван Павлов. А один сучасник сказав, що в кожного лікаря є своє кладовище, а в ветеринарних лікарів ці кладовища особливо великі. Особливо, були великими при радянських колгоспах. З професійним святом Неродика. Щастя йому і здоровя.
не лікар Показати IP 13 Серпня 2023 08:37
Неродику миру, здоров'я, успіхів. А щодо *розвитку* ветеринарної медицини, то сумніви беруть. Навіть *ВН* постійно пишуть про закриття і продаж з молотка приміщень ветаптек, ветлікарень, ветпунктів, ветдільниць. Скоріше добивають, а не розвивають.
Анонім до не лікар Показати IP 13 Серпня 2023 09:37
, Як кажуть, святе місце порожнім не буває. Зате собачі клініки відкривають. Лікують домашніх улюбленців. Останні мають навіть своїх перукарів, стоматологів, мозолістів, манікюрників і інших хуюрників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus