USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ветеринари попереджають про небезпеку поширення африканської чуми на Волинь

10 Липня 2015 18:31
Ветеринарна служба Волинської області повідомляє про загрозу розповсюдження небезпечної інфекційної хвороби – Африканської чуми свиней (АЧС).

Про це інформує прес-служба відомства.

На сьогодні Волинь лишається однією із областей держави, на якій не зафіксовано факт гибелі тварин. Однак непоодинокі факти африканської лихоманки виявлені в сусідніх регіонах країни.

Заступник начальник управління ветеринарної медицини Волинської області Сергій Войтюк допускає, що дикі кабани, хворі на африканську чуму, забігли з Білорусі, оскільки мертвих тварин знайшли за три кілометри від українсько-білоруського кордону.

«У Білорусі африканська чума з 2013 року, там неодноразово були її спалахи, деякі з яких приховували. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Селянам, які натрапили на мертвих диких тварин, у жодному разі не можна підходити чи торкатися до них, адже зараження може відбутися при непрямій передачі – через взуття чи одяг».

Поки що у межах населених пунктів Волинської області випадків вірусу не було зафіксовано, проте фахівці наголошують, що люди повинні вжити всіх заходів, щоб цього не сталося. В іншому випадку - це може мати значні збитки для цілих сіл чи навіть районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
бардак надовго Показати IP 10 Липня 2015 18:42
Ви ще щось видумайте, щоб людям голови дурницями позабивати ! Гіршої чуми, як українська корупція і українське хабарництво і українські брехуни і злодії немає у світі ! Ото чума !
Ірина Показати IP 10 Липня 2015 19:19
Просто цікаво чому наші вет такі тугодуми?! Невже чекали дозволу зверху,щоб оприлюднити те, що відомо у Києві вже два тижні тому? Вже протрубили навіть у Польщі, щоб ретельно перевіряли все, що ввозиться м"ясне з України, вже позакривали ринки в Рівному та Житомирі, а в нас чекають певно,щоб люди потруїлися?
До Ірина Показати IP 10 Липня 2015 21:07
Хто потруіться?
Бандура Показати IP 10 Липня 2015 21:58
До (бардак надовго) - це називається хто про що а вошивий про баню... До (Ірина) - сказано "хвороба БЕЗЕПЕЧНА для людини" і крім великих збитків для с/г господарств (смертність хворих тварин може складати 100%) іншої небезпеки не несе. Хворих тварин забороняється лікувати їх забивають безкровним способом а трупи спалюють. Відомі факти коли через африканську чуму свиней за допомогою військових спалювали цілі господарства разом із приміщеннями і кількатисячним поголів'ям свиней.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus