USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вежу Чарторийських прагнуть реставрувати за грантові кошти

15 Листопада 2016 14:33
В проекті Програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2017- 2018 роки передбачається 300 тисяч гривень на проект реконструкції вежі Чарторийських.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 15 листопада.

Зокрема, начальник управління туризму та промоції міста Луцька Наталія Бунда повідомила, що у 2017 році хочуть замовити проектну-кошторисну документацію на проведення ремонтно-реставраційних робіт вежі Чарторийських та приміщень колишнього монастиря єзуїтів з облаштуванням території до залишків стіни Окольного замку.

Ця документація потрібна для того, щоб підготувати проектну заявку на участь в конкурсі програми транскордонного співробітництва, аби залучити грантові кошти на ремонь.

У тому числі планується реставрувати підземелля під коледжем на Замковій площі. Там розчищені кімнати, але не облагороджений коридор.

До слова, ці приміщення мають передати в комунальну власність, адже коледж, як заклад профтехосвіти (оскільки фінансується з міського бюджету), має стати комунальним закладом.

До слова, вежу Чарторийських відкрити для туристів обіцяли ще у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
більше Показати IP 15 Листопада 2016 14:56
немає на що викидати гроші, в лікарню якийсь апарат купіте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus