USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В'ятрович пропонує перенести вихідний день з 9-го на 8-е травня

8 Травня 2019 18:29
Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович наполягає на тому, що День пам’яті і примирення, який відзначається 8 травня, має бути вихідним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

«Може залишатися два свята: 8 травня як День пам'яті і примирення, коли ми разом з усією Європою за європейськими традиціями вшановуємо всіх учасників цієї війни, 9 травня має залишатися Днем перемоги над нацизмом. Але я вважаю вкрай важливим, щоб статус вихідного дня було перенесено саме на 8 травня, для того щоб ми поступово таки відмовилися від радянських традицій відзначення завершення Другої світової війни», - наголосив В’ятрович.

Він підкреслив, що ці «радянські традиції» Росія нині використовує для дестабілізації ситуації в Україні.

«9 травня як вихідний день, на жаль, став можливістю і підставою для проведення різного роду політичних провокацій і маніпуляцій, які не мають нічого спільного із вшануванням загиблих учасників цієї війни чи пошаною до живих учасників цієї війни», - сказав В’ятрович.

На його думку, в тому, аби перенести вихідний день, не буде міститися жодної зневаги до живих ветеранів війни.

«Навпаки, мені здається, що такою зневагою до них є якраз різного роду політичні шабаші, свідками яких вони є кожного 9 травня в Україні», - додав В’ятрович. Крім того, він висловив думку, що військові паради потрібно проводити лише на День незалежності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Травня 2019 18:54
Щиро надіюся, що цей неадекват через півроку буде "на нарах чалитися" за розпалювання національної ворожнечі.
777 Показати IP 8 Травня 2019 18:56
Вот придурок.
Анатоль_ Показати IP 8 Травня 2019 18:56
Вятрович шо пьющий?
Саша Показати IP 8 Травня 2019 19:15
Ні він просто ідіот
123 Показати IP 8 Травня 2019 19:22
Давайте новий рік будемо 1 лютого святкувати, аби не так, як було при союзі.
Навуходоносор Показати IP 8 Травня 2019 20:27
В*ятрович - ідеологічна зброя масової ненависті, створена сучасними "щирими необільшовиками". Ні одної здорової ідеї у нього немає, суцільна демагогія людини, яка освоїла лжепатріотичну лексику і заробляє чималі кошти на розбраті. Щоби в цьому впевнитись, досить почитати ідеологічні програми троцькістів - ленінців і словесні штампи В*ятровича. Списав у Троцького, Бухаріна, Камєнєва, Зінов*єва, Урицького, раннього Сталіна. Планів у нього ще на років сто, судячи по заявам В*ятровича і Ко українців жде попереду ще десятиліття деколонізації. А коли працювати? Коли настане час творити? Нашим в*ятровичам не до цього, вони працюють на руїну.
Я Показати IP 8 Травня 2019 20:43
може вятровичу піти на й*х??
321 Показати IP 8 Травня 2019 21:02
Коли вже того придура подінуть разом з його посадою???
Реаліст Показати IP 8 Травня 2019 22:29
Боже, коли вже зникне ця *недовлада* вятровичів, парубіїв, чорновілів, герашенків, зоряків і шкіряків, які випливли, як те ла......но, невідомо з яких божевілень, і ніяк не можуть канути в безвість......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus