USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від 50 до 70 тис. євро за дитину. В Україні викрили масштабну схему торгівлі немовлятами

3 Серпня 2023 15:48
В Україні викрито масштабну схему переправлення новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, до складу злочинної організації входило 12 осіб. Організатори схеми – керівники медичних клінік, які надають послуги у сфері репродуктивної медицини у Києві та Харкові. Інші учасники – працівники цих клінік, менеджери, адміністратори та адвокат.

Під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду вони здійснювали продаж новонароджених дітей іноземним громадянам, які проживають в країнах, де заборонене сурогатне материнство.

Читати ще: У Луцьку жінка хотіла продати 11-місячну дитину своєї подруги за $30 тисяч

Підозрювані підшуковували на території Харківської області жінок, які погоджувалися стати сурогатними матерями. Розмір грошової винагороди складав від 50 до 70 тис. євро за новонароджену дитину, з яких 12 тис. євро – плата сурогатним матерям.

Після народження дитини сурогатна мати надавала дозвіл на вивезення немовляти за кордон і згоду на отримання громадянства іншої країни.

У разі незгоди сурогатної матері на окремі умови, учасники схеми погрожували та залякували.

Читати ще: Лучанка, сина якої хотіли продати за $30 тисяч, доводить батьківство через суд

У межах слідства встановлено факти незаконного переміщення за кордон 8 немовлят та попереджено спробу вивозу за кордон ще однієї дитини під час дії воєнного стану.

Проведено понад 40 обшуків. Вилучено медичну документацію, копії паспортів громадян України та іноземних країн, довіреності щодо представництва інтересів, грошові кошти, ноутбуки, мобільні телефони, чорнові записи та флешносії.

Читати ще: У Луцьку судять жінку, яка намагалася продати 11-місячну дитину подруги. Що відомо

Перевіряється інформація щодо близько 40 фактів переміщення новонароджених дітей з України за кордон в порушення законодавства.

Наразі правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України пʼятьох осіб. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus