USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Від пасовища для кіз – до сучасного стадіону: міністр спорту оцінив перевтілення в Княгининівській ОТГ

19 Липня 2018 14:01
Із пасовища для кіз – в сучасний стадіон: саме таке перевтілення відбулося в селі Княгининок за рік часу.

Завершальні роботи на будівництві оглянув Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який прибув на Волинь, і наголосив, що це приклад для інших областей.

Голова Княгинівської ОТГ Олена Твердохліб розповідає, що торік розраховували на державну підтримку, однак коли її не отримали, то не стали опускати руки, а, закотивши рукави, взялися самі реалізовувати проект.

Будівництво триває з травня й відкриття стадіону заплановане на 4 серпня.

«Шкільний стадіон був у непридатному стані й нам потрібен був новий. Тому вирішили зробити такий, який буде використовувати вся громада. Як результат, у кінці 2017 року зробили проектно-кошторисну документацію та подали проект на конкурс державного фінансування із ДФРР, втім, не перемогли на ньому. Тому вирішили самостійно його побудувати. Ми провели тендер і переможець запропонував на мільйон меншу суму, яка була в розрахунках - приблизно 7 млн. Спочатку думали кошти виділити частинами, але казначейство змусило передбачити всю суму, тому довелося зняти гроші з ремонту доріг, але люди з розумінням до цього поставилися.

Стадіон універсальний, тут одразу можуть займатися 3 команди: з футболу, волейболу та баскетболу. А ще є смуга з перешкодами, для стрибків у довжину, різноманітний спортивний інвентар тощо. Він буде працювати для всіх охочих із 7 ранку до 22 години. В штат введемо людину, яка за нього відповідатиме», - розповіла Олена Твердохліб.
На цьому в ОТГ не зупиняються й уже в Рокинях відновлюють футбольне покриття футбольного поля, а в для села Милуші розробляють проектно-кошторисну документацію, аби й там зробити спортивне поле.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зауважив, що волиняни показують приклад багатьом областям, як потужно треба розвивати спортивну інфраструктуру в регіоні.

«Такі стадіони - це свідчення того, що в Україні реально відбуваються ефективні кроки для відродження спортивної інфраструктури, адже за роки незалежності не було до цього комплексного підходу, лише певні точкові моменти, зокрема до «Євро 2012».

За таких умов, діти будуть не лише ганяти на велосипедах, а й займатимуться фізичними тренуваннями, гратимуть в спортігри, будуть здоровими та інтелектуально розвиненими», - наголосив Жданов.
Зауважимо, що впродовж візиту на стадіон, гостей супроводжував зайчик – це талісман, втім, над ім’ям для нього ще роздумують.

Нагадаємо, вчора на Чемпіонат України з легкої атлетики до Луцька завітав міністр молоді та спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Євген Показати IP 19 Липня 2018 15:43
Гарний стадіон даже для Луцька
мешканець Липин Показати IP 19 Липня 2018 17:07
А в Липинах до сих пір кіз, курей, гусей випасають. На маленькому футбольному полі трава по коліна, скоро вовки заведуться, купа битого скла на площадках, баскетбольна асфальтована площадка заросла травою, Стадіон такої потужної громади, де багато молоді та дітей, занедбаний вкрай. Беріть приклад голово та депутати сільської ради
12345 до мешканець Липин Показати IP 19 Липня 2018 18:11
Е!!! Так там народ не по тому. Там земельку дерибанити то да. А стадін, то Порошенко з Яценюком заср*ли...
123 Показати IP 19 Липня 2018 20:11
Молодець Голова!!! Доказала як потрібно працювати усім попередникам!
Ірина Показати IP 20 Липня 2018 08:02
Робимо те,що покажуть в новинах. Те що є вулиці,де в дощ люди в гумових чоботах йдуть на маршрутку,а в голови немає кілька машин щебеню,бо то не цікаво,в новинах не покажуть.Тепер нехай ходять на стадіон гуляти.Три коментарі написала в вн,жоден не пройшов...Привіт СССР!!!
Роман до Ірина Показати IP 21 Липня 2018 00:19
Не все зразу. Я рахую, що за останні роки в цій ОТГ багато чого змінилось і все в кращу сторону. Зупинки, вивіз сміття, роздільне смітті, освітлення, дорога.
Ірина до Роман Показати IP 21 Липня 2018 11:56
Я не кажу,що нічого не змінилося,хоча подивіться на інші громади,набагато бідніші,там зроблено в рази більше,я кажу,що треба було б почати не зі стадіонів,бо якщо поганий фундамент, то хата стояти не буде,а до зупинки чи стадіону декому ще дійти треба...Пропоную поставити на зупинках шафки для гумових чобіт...Прийшла баба з болота,перевзулась на гарній зупинці в гарні кеди,і поїхала в місто...
Роман до Ірина до Роман Показати IP 21 Липня 2018 12:28
Можна приклад біднішої громади де зробили набагато більше?)
Ірина до Роман Показати IP 21 Липня 2018 13:03
Тарасове, Жидичин...
Ірина Показати IP 21 Липня 2018 13:19
Я вже не кажу про Боратин,чи Ви вважаєте,що там більший бюджет? Змінилось в порівнянні з Ярмольським,бо той справді нічого не робив,але в порівнянні з іншими...
Сергій до Ірина Показати IP 21 Липня 2018 14:15
Ці громади явно не бідніші!!!
Ірина до Сергій Показати IP 21 Липня 2018 16:34
Назвіть мені, будь ласка, АЗС на їх території,чи може в Тарасово є такий рибний цех,як в Милушах,чи в Жидичині,окрім Ніколь,ще є великі платники податків...
Ірина до Сергій Показати IP 21 Липня 2018 16:39
Чи може в тих громадах проживає така ж кількість офіційних платників податків? Не смішіть мене...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus