USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині збільшилася смертність від туберкульозу

12 Червня 2014 21:04
На Волині збільшилося смертей від туберкульозу. Гостроти проблемі додає й те, що в медзакладах не вистачає необхідних препаратів для боротьби з хворобою.

Про це йшлося під час засідання міської координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, наркоманії, з питань профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнокурінню вчора, 11-го червня.

Зі слів генерального директора територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олега Яковенка, на Волині смертність від туберкульозу збільшилася на 10.4%, а в Луцьку на 21%.

«У нас зараз є гостра проблема з нестачею медпрепаратів. Задля виявлення хворих, ми користуємося туберкулінодіагностикою. Зважаючи на ситуацію з Росією, цього препарату немає на ринках України. Без нього ми не можемо виявляти захворювання на ранніх стадіях чи проводити профілактичні щеплення. Це по всій Україні така ситуація. Я писав відповідне звернення Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, але відповіді не отримав, ситуація чим далі – тим гірша», - розповідає про загострення проблеми із захворюванням на туберкульоз Олег Яковенко.

Він повідомив, що торік на Волині захворіли на туберкульоз 700 чоловік. Більшість з них – соціально вразливі верстви населення, це 75%.

Окрім того, є проблеми з тим, що хворі на туберкульоз, які розносять інфекцію, не ізольовані.

«Треба зробити так, щоб люди, які стають на біржу зайнятості, пред’являли довідку про обстеження. Це допоможе ефективніше виявляти недугу», - запропонувала таку ініціативу головний лікар комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук підтримав ідею та наголосив, що підготує відповідне звернення на ім'я директора Луцького міського центру зайнятості Едуарда Неймарка, щоб це врегулювати згідно з нормативними документами.

Однак, щодо вирішення ситуації із нестачею туберкуліну та виявлення хворих - конкретних рішень проблеми не знайшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus