USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

Від вареників до крісла: волинські патріоти спорядили вантаж на схід

5 Травня 2020 16:47
Найпоширеніша нині тема – пандемія коронавірусу. За нею ми почали забувати, що війна триває, і нашим захисникам потрібна допомога. Добре, що є небайдужі люди, які у складний час роблять усе можливе, аби підтримати воїнів.

Сьогодні громадська організація «Волонтерський центр «Серце патріота» 231-й раз відправила допомогу нашим солдатам. Лише уявіть собі це число та колосальну роботу, завдяки якій це стало можливим. Спільні зусилля активістів, волонтерів, бізнесменів, представників різноманітних установ і підприємств та простих людей сконцентрувалися у більш як трьох тоннах вантажу. Чого тут лише нема: одяг, консервації, солодощі, чай, засоби гігієни, ліки, захисні маски, антисептики, запчастини, інструменти для укріплення бліндажів тощо.
«Усього й не перелічиш, – каже засновник «Серця патріота», депутат міськради, волонтер з багатолітнім стажем Сергій Балицький, який і повезе вантаж на схід. – Є і маскувальна сітка, і 16 автомобільних коліс, і вітрове скло до Т4, і ще дещо. Серед екзотичних замовлень цього разу – офісний стілець, який знадобився одній з бригад, та морозильна камера. Перекладали речі тричі – не знали, як це все вкласти».
«Саме так ми і допомагаємо, – додає волонтерка Ольга Балицька. – Є так звані адресні посилки, які доправляють конкретним адресатам від конкретних людей. Таких посилок цього разу десь вісім. Ще доберемо у Рівному, Полтаві та Києві. Є допомога конкретним підрозділам, а є і для усіх, хто її потребує. Люди знають, на коли збираємо передачі, і готують їх. Наприклад, того дня, коли пекли печиво і м’ясо, увесь мікрорайон Вишків був наповнений смачними ароматами. А ще долучилося дуже багато громад. Усіх важко і згадати, щоб нікого не образити».
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
Фото з архіву ГО «ВЦ «Серце патріота»
«Цього разу вантаж збирали в особливих умовах, – провадить Ольга Балицька. – Карантин – це не жарти. І люди у важкій економічній ситуації, і страшно – все ж таки вірусна хвороба. Однак люди бачили оголошення і самі приходили та пропонували допомогу. Рятувалися захисними масками та розумінням важливості справи, яку робимо спільно».
Слова вдячності активістам та побажання щасливої дороги промовив і директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко. Адже він з колегами постійно бере активну участь у волонтерській роботі та щоразу долучається до формування вантажів. На згадку волонтери зробили фото перед спорядженим транспортом.
Сергій Балицький має зосереджений вигляд. Це й не дивно, враховуючи далеку дорогу. А ще ж і на сході потрібно буде усіх об’їхати. Лише аби розвести допомогу по підрозділах – «Світязь», «ДУК», «Правий сектор» та інших – за його підрахунками, знадобиться понад дві доби. «Ставлю себе на місце солдатів, – розмірковує волонтер. – От якби я там був – і тут приїжджають люди з пакунками від рідних. Чай, кава, домашні страви, спогади одразу. Це і зігріває, і дає сили. І їм, і нам».
Вже перед самим від’їздом до буса люди принесли кілька пакунків, які не встигли передати раніше. Сергій Балицький відчиняє двері й прилаштовує гостинці. В очі одразу впадають банки з варениками. «Хлопці їх дуже люблять і запитують, чи привезли, – усміхається Сергій Іванович. – А ще завжди питають про листи й дитячі малюнки. Для бійців це і є найтепліший та найщиріший зв’язок із домівкою».
Останні хвилини перед далекою дорогою присвячені речам, які вже стали доброю традицією: спільні світлини з прапором, спільне «Слава Україні!» після виконання гімну та побажання щасливого повернення додому.
Фото і текст Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
цікавить Показати IP 5 Травня 2020 19:58
А грошей з бюджету, з наших податків, вже не вистачає? Куди такі величезні суми поділи?!
ЩО? до цікавить Показати IP 6 Травня 2020 16:38
Був Порох, він крав, гроші на армію були. Прийшов Зе, він не краде, гроші на армію зникли. Що не ясно?
Микола Показати IP 5 Травня 2020 22:25
Добру справу робите. Щиро дякуєм що підтримуєте наших бійців.
Бульба Показати IP 6 Травня 2020 09:18
Країна яка не хоче слухати свій народ приречена...
! до Бульба Показати IP 6 Травня 2020 16:39
В принципі погоджуюсь. Але тут це до чого ? Да і наш "мудрий нарід" сам собі ТАКУ країну організував, так що до кого претензії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus