USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Від військової служби звільнили студентів, аспірантів і докторантів

7 Квітня 2015 15:15
Верховна Рада прийняла Закон України про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами або аспірантами денної форми навчання. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Як заявив автор законопроекту, народний депутат з фракції "Народний фронт" Лілія Гриневич, цей законопроект дозволить тим аспірантам і студентам денної форми навчання, які були мобілізовані до прийняття закону 3 липня, зможуть звільнитися за їхнім бажанням.

Крім того, Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до законів України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо освітніх гарантій для докторантів денної форми навчання. Цей закон передбачає, що докторанти денної форми навчання не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а докторанти, що вже призвані матимуть право на звільнення з військової служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus