USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від учора у «Просвіті» можна послухати органну музику. ФОТО. ВІДЕО

12 Лютого 2009 08:54
В обласному центрі Волині на сцені Народного дому «Просвіта» водночас звучали три роялі. Так виглядала презентація нового електророялю, який Луцьку подарувала міська влада, – повідомляє 12 лютого репортер «Волинські Новин».
 
Послухати новий електророяль, який виконує понад 500 музичних функцій, до Народного дому «Просвіта» завітали представники міської влади, мистецтвознавці та звичайні поціновувачі фортепіанної музики. Вони мали нагоду почути на одній сцені звучання сучасного та класичних музичних інструментів.
 
«Новий електророяль можна порівняти із фасованим соком, тоді як класичний інструмент – із соком-фреш», – такі думки під час концерту виникли у викладача музики Волинського державного училища культури і мистецтв Наталії Тишкевич. «Звук і душа краща у справжнього рояля – він живий. Однак сучасний інструмент практичніший», – додала вона.
 
Пані Тишкевич також зазначила, що «електророяль – це цікавий експеримент, який збагатить навики музикантів та дасть змогу проводити різнопланові концерти». Для прикладу вона навела той факт, що не завжди є можливість відвідувати органні концерти у костелі, у той час як новий інструмент може відтворювати аналогічне звучання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus