USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відбулося освячення першого дерев’яного храму Луцька. ФОТО

5 Травня 2009 10:11
У суботу, 2 травня, було освячено дерев’яний Свято-Петро-Павлівський красень-храм на території кладовища, що розташований по вулиці Рівненській у Луцьку. Про це 5 травня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, чин освячення звершив митрополит Луцький і Волинський Нифонт. Владиці співслужили секретар єпархії митрофорний протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Луцької округи митрофорний протоієрей Никанор Шимко, настоятель храму протоієрей Богдан Линник та ще двадцять священнослужителів із Луцька та околиць міста.
 
По освяченню митрополит Ніфонт звернувся до віруючих з повчальним словом, в якому пояснив зміст чину освячення храму, наголосивши, що громада обручається з храмом і саме тому під час освячення звучать піснеспіви, які зустрічаються також в таїнстві Вінчання. Разом із тим владика згадав про ті роки поневірянь, які довелось пережити громаді на чолі з настоятелем на шляху до цього святкового дня, і подякував громаді, яка спромоглася за короткий час збудувати такий храм.
 
За вірну службу Церкві Христовій та труди, понесені при будівництві храмі, протоієрей Богдан Линник був удостоєний високої церковної нагороди від Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира – ордена Святого Великого Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. Орденами преподобного Іллі Муромця були нагороджені два благодійники храму, а ще семеро благодійників нагороджено благословенноми грамотами Блаженнішого митрополита Володимира та Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта.
 
На молитовну згадку для храму митрополит Ніфонт подарував перламутрову ікону Різдва Христового, привезену ним зі Святої Землі.
 
Через хворобу митрополит Ніфонт не зміг очолити Божественну Літургію після освячення храму, але пообіцяв прихожанам, що обов’язково відвідає їх храм і звершить тут Літургію. Цього ж разу таїнство Євхаристії очолив протоієрей Никанор Шимко, а проповідь за Літургією виголосив протоієрей Рустік Капауз. Молилася за богослужінням приблизно тисяча віруючих.
 
Довідково:
 
Громада святих апостолів Петра і Павла була заснована 12 серпня 2003 року. Перші роки богослужіння відбувалося в орендованому приміщенні на території електроапаратного заводу, згодом, коли громаді було виділено ділянку на території кладовища по Рівненській вулиці, віруючі поставили там тимчасовий храм.
9 березня 2008 року митрополитом Ніфонтом було освячено місце під будівництво храму, а 1 жовтня 2008 року ним же для майбутнього храму було освячено дзвони. Загалом будівництво Свято-Петропавлівського храму тривало всього 9 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus