USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Відчував себе не корисним, бо не дали автомат»: хто з українських зірок став волонтером

29 Березня 2022 23:40
Чимало зірок після початку повномасштабної війни стали на захист України, пішовши у територіальну оборону. Але ті, кому це не вдалося зробити, стали волонтерами, допомагаючи українським воїнам. Серед них лідер гурту O.Torvald Женя Галич, письменник та лідер гурту «Жадан і собаки» Сергій Жадан, допомагають волонтерам і Даша Астаф’єва та Леся Нікітюк. Натомість фронтмен «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» допомагає лікарням та жінкам, які хочуть покинути Київ.

У лідера українського рок-гурту O.Torvald Жені Галича стати у ряди захисників не вийшло, тому він намагається бути корисним поза передовою.

«Я і до війни не був прихильником «не творчих» постів в соціальних мережах, ну а зараз зовсім відбило бажання щось писати. Моя родина в безпеці! Та і я, враховуючи ситуацію, також у відносній.

Автомат мені не дали… і я (думаю, як і більшість чоловіків, в яких не вийшло призватися) відчуваю себе «не корисним». Корю себе за те, що недостатньо роблю, не все виходить, як то кажуть «не при ділі». Та мій «комбат» сказав не вимахуватись і допомагати тим, чим можу», – написав рокер.

Читати ще: «Не розумію тих чоловіків, які з початку війни виїхали за кордон». Луцький баскетболіст – про волонтерство та «спорт внє політікі»

Тож весь цей час він намагався робити саме так – бути корисним, використовувати зв‘язки, навички, знайомства, медійність.

«Не завжди виходило, але дещо давало позитивні результати. Завдяки тому, що мене оточують нереальні люди, які готові боротися на всіх фронтах – ми купували, доставляли, перевозили людей, розселяли, переводили через кордон, завантажувалися, збирали гроші, і так по колу…

Всі ми вчилися бути корисними. Помилялися, зневірювалися, опускалися руки, але як тільки вдавалося – загоралися знову! Особливо мотивує вдячність від хлопців із ЗСУ, ТРО та інших підрозділів до яких доходять «ніштяки», – розповідає Женя Галич.
З його слів, волонтерити стає все важче, але водночас він висловив сподівання, що волонтерам вдасться вирішити будь-які питання.

«Мені здавалося, що постити результати – позерство! Але розумію, що це мотивує всіх допомагати і бути корисними, навіть якщо ви не зі зброєю. Це я до чого все… Ті, хто волонтерять, знають, що з часом бюрократично стає важче, запити і об‘єми ростуть, а ресурси зменшуються!

Але я впевнений, що разом все розрулимо! Тож відтепер будемо під конкретний запит необхідними сумами поповнювати ресурси. Повага та шана ЗСУ, ТРО і всім, хто боронить», – резюмував лідер O.Torvald.

Натомість письменник Сергій Жадан постійно звітує у своєму Instagram про волонтерську діяльність.

«Всім доброго ранку з українського Харкова. Накупили машину ніштяків для наших пацанів. Міша махає чеком, але на нього ніхто не звертає уваги (на чек у сенсі). У Харкові сонячно й весняно. Над містом майорять наші прапори», – написав Жадан в одному з дописів.
Також він продавав свої черевики, аби витратити ці гроші на волонтерство.Допомагає військовим і Даша Астаф’єва. З початку повномасштабної війни вона готує їжу для українських та показує це у соцмережах.
Також зірка створила спеціальну колекцію NFT (це особливий тип криптовалюти, який є незамінним, на відміну від більшості криптовалют та багатьох мережевих або службових токенів). Усі виручені кошти артистка віддасть ЗСУ.Не стоїть осторонь українська ведуча Леся Нікітюк.

«В Україні вже не існує такого поняття як «слабка стать». Слабка стать залишилась у …. Ну ви поняли!Бажаю всім нашим неймовірно сильним, мужнім, стійким жінкам дочекатись своїх чоловіків, своїх синів, мирного неба над головою! Ми переможемо!Дякую волонтерам!» – написала ведуча.
Натомість фронтмен «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» Сергій Танчинець відвіз свою сім’ю у Мукачево, але без діла сидіти не може, пишуть ФАКТИ.

«Ми маємо величезну волонтерську організацію, якій потрібні транспортування. У нас з хлопцями три машини – здебільшого перевозимо ліки та дитяче харчування, трохи речей. Веземо до київської лікарні. Зі столиці забиратимемо мам із дітьми, і відвозитимемо їх зі столиці якнайдалі. Наразі ми другу добу в дорозі, переночували у Вінниці», – зазначив Танчинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus