USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відходи із супермаркетів Луцька хочуть переробляти на енергію

26 Липня 2018 16:55
У Луцьку вивчають ситуацію щодо кількості біовідходів у супермаркетах. Після детального аналізу, в міській раді кажуть, що мають намір встановити біогазові комплекси, аби переробляти відходи та зменшити навантаження на міський полігон твердих побутових відходів у Брище.

Про це йшлося під час дискусійного круглого столу на тему «Реалізація ефективних біогазових комплексів», який відбувся в приміщенні обласної ради.

На початку зустрічі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад привітав присутніх та зауважив, що біогазові комплекси – це дуже перспективні проекти.

«На базі полігону в Брище вже торік запрацювала біогазова установка, яка видобуває газ із старої черги полігону й дає зелену електроенергію. Тому дуже приємно, що сьогодні нам пропонують сучасні технологічні рішення, які дозволяють переробляти біовідходи, не довозячи їх до полігону.

Зараз нас цікавить переробка відходів із супермаркетів, щоб їх не вивозити у Брище. Тому маємо намір вивчити, скільки супермаркети мають відходів і куди їх дівають. А далі будемо знати, яку біогазову установку можна встановити. Можливо, це буде на базі якогось комунального підприємства», - розповів Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Белченко Показати IP 15 Березня 2019 15:55
За відновлювальними джерелами майбутнє енергетичного ринку. Особливо варто звернути увагу на сонячну і вітроенергетику. На сайті я знайшов достатньо корисного матеріалу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus